ΔΙΕΘΝΗ

Απογοητευμένοι από τον Κάμερον οι Βρετανοί

απογοητευμένοι-από-τον-κάμερον-οι-βρε-425749

Οι μισοί και πλέον Βρετανοί πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα υπό έλεγχο τις ταραχές που ξέσπασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes που δημοσιεύθηκαν χθες στην εφημερίδα The Indipendent.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του ΙCM τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα The Guardian μόνο το 30% εκτιμά ότι ο Κάμερον διαχειρίστηκε σωστά το ζήτημα αυτό, ενώ το 44% πιστεύει το αντίθετο.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου ComRes, μόνο το 36% έχει εμπιστοσύνη γενικότερα στην ηγεσία του Κάμερον.

Μια άλλη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos Mori στις 20 Ιουλίου, έδειξε ότι μόνο το 38% είναι ευχαριστημένο από τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κάμερον.

Με βάση τη δημοσκόπηση του ComRes, το 54% εκτιμά ότι ο Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του μόνον όταν κορυφώθηκαν οι ταραχές, τη Δευτέρα, δεν κατάφερε να θέσει εξαρχής υπό έλεγχο την κατάσταση.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες τόνισαν επίσης ότι δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στη ικανότητα του Λονδίνου να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο χρόνο.

Η δημοσκόπηση του ComRes πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 2.008 ενήλικες βρετανούς την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Βοήθεια από Ν. Υόρκη

Στο μεταξύ καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Τη βοήθεια του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για να δοθεί ένα τέλος στις ταραχές που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Μπιλ Μπράτον για να τον ευχαριστήσει επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις το φθινόπωρο στη Βρετανία για να μοιραστεί την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των συμμοριών όταν ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες», δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων NBC και ABC News, οι οποίες ανακοίνωσαν τη βρετανική πρωτοβουλία, ο Μπράτον δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα χθες από τον Κάμερον, ο οποίος τού ζήτησε να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο ίδιος ο Μπράτον δήλωσε στο NBC ότι θα αναλάβει σύντομα τα νέα του καθήκοντα, αλλά διευκρίνισε ότι δε θα εγκατασταθεί στη Βρετανία μόνιμα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου