LIFE STYLE

Αλβέρτος – Σαρλίν: Τριήμερo gala και ελληνική βραδιά με Ρέμο στο Πριγκιπάτο

αλβέρτος-σαρλίν-τριήμερo-gala-και-ελληνι-362614

Τεράστιες υπερπολυτελείς θαλαμηγοί, φωταγωγημένοι δρόμοι με ολάνθιστα παρτέρια, επίσημα ενδύματα, πριγκιπικές τιάρες και παράσημα, κόκκινα χαλιά, πεντάστερα ξενοδοχεία και αστραφτερές θωρακισμένες λιμουζίνες θα συνθέτουν τις επόμενες ημέρες το σκηνικό στο κοσμοπολίτικο Μονακό, που υποδέχεται και φέτος το διάσημο σε όλο τον κόσμο Monaco Yacht Show. Εγκριτοι δημοσιογράφοι του «γαλαζοαίματου» ρεπορτάζ σε έντυπα όπως το «Paris Match», το «Point de Vue», το «Tattler» και το «Boat International» βρίσκονται ήδη στις επάλξεις για την πιο γκλάμορους ανταπόκριση.

Από την Τετάρτη η μαρίνα του Μονακό θα κατακλυστεί από πλωτά παλάτια
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος στο περσινό Monaco Yacht Show 3
Η πρόσκληση για την πριγκιπική βραδιά
Οι οικοδεσπότες Σαρλίν και Αλβέρτο περιμένουν τους VIP επισκέπτες τους από όλο τον κόσμο
Η πολυτέλεια συναγωνίζεται την πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον, τεχνολογία

Η μεγάλη γιορτή του χρυσού πριγκιπάτου ξεκινά αύριο Τετάρτη με τις πλωτές επαύλεις στη μαρίνα του να κλείνουν πονηρά το μάτι στους επίδοξους αγοραστές. Εκθαμβωτικά εντυπωσιακές, σαγηνεύουν και δελεάζουν ακόμη και όσους δεν βρίσκονται εκεί για… shopping. Τα εγκαίνια του show, στο οποίο φέτος συμμετέχουν περισσότερα από 500 σκάφη, θα πραγματοποιήσει ο πρίγκιπας Αλβέρτος. Οπως κάθε χρόνο, top models, jet setters και διεθνούς βεληνεκούς επιχειρηματίες θα κατακλύσουν το μικροσκοπικό κρατίδιο της Κυανής Ακτής. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν υπό τη συνοδεία αυστηρού σεκιούριτι και ακριβοθώρητοι Ρώσοι μεγιστάνες όπως ο ιδιοκτήτης της Αρσεναλ Αλισερ Ουσμάνοφ, ο Ολεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στον τομέα του αλουμινίου, αλλά και ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Αλλωστε, οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι είναι γνωστοί για την αδυναμία τους στα υπερπολυτελή mega yachts, όπως και για την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύουν σε ό,τι αφορά το κόστος τους.

Στο πιο διάσημο yacht show του κόσμου το «παρών» θα δώσει και ο Ελληνας αρχιτέκτονας που υπογράφει τις θαλαμηγούς του διεθνούς jet set. O Τζώρτζης Βαφειάδης, μόνιμος κάτοικος Ρώμης, θα δείξει τις τελευταίες του δουλειές – πλωτά παλάτια πανίσχυρων επιχειρηματιών. Στην έκθεση έχει δηλώσει συμμετοχή και η Ελενα Αμβροσιάδου, η σιδηρά κυρία των χρηματοοικονομικών με το περίφημο ιστιοφόρο «Falcon Maltese». To «Γεράκι της Μάλτας» σίγουρα θα θελήσουν να το επισκεφθούν πολλοί. Στις μαρίνες του Μονακό θα βρίσκεται επίσης και ο εφοπλιστής Πάρης Δράγνης που δραστηριοποιείται στα charters μαζί με τους δυο γιους του, Γιάννη και Βασίλη.

Χολιγουντιανή λάμψη στους κήπους της Οπερας

Η μεγάλη βραδιά έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να είναι ό,τι πιο λαμπερό έχει διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια. Οικοδεσπότες είναι φυσικά ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η πριγκίπισσα Σαρλίν, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα του Αλβέρτου για τη σωτηρία των ωκεανών και του πλανήτη. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αφού η τιμή της πρόσκλησης για μια θέση σε τραπέζι των 12 ατόμων σε προβεβλημένο σημείο αγγίζει τα 200.000 ευρώ. Παρότι το κόστος για τις θέσεις που βρίσκονται σε λιγότερο προνομιακά σημεία δεν πέφτει κάτω από τα 8.000 ευρώ, το πριγκιπικό event είναι ήδη sold out. Οι καλεσμένοι που θα βρεθούν στους κήπους της Οπερας θα ζήσουν μια εμπειρία που θα τους μεταφέρει νοητά σε άλλες εποχές. Το ντεκόρ, στο οποίο κυριαρχούν οι επιβλητικοί κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, έχουν επιμεληθεί Γάλλοι μετρ του είδους. Την ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν ο προσεκτικά μελετημένος φωτισμός και τα γαλλικά αρωματικά κεριά. Το μενού θα φέρει την υπογραφή του σταρ της διεθνούς γαστρονομίας Αλέν Ντικάς. Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ, άλλωστε, όχι μόνο είναι Μονεγάσκος, αλλά διαθέτει στο πριγκιπάτο κι ένα από τα πλέον δημοφιλή εστιατόρια εντός του ξενοδοχείου «Hotel de Paris». Στα πιάτα που θα γευτούν οι τυχεροί παρευρισκόμενοι θα περιλαμβάνονται φιλέτο Café de Paris, ριζότο από σπάνια τρούφα και καβούρι για ορντέβρ.

Η όπερα του Μονακό, Salle Garnier
Ο Ορλάντο Μπλουμ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρίσκονται ανάμεσα στους διάσημους που αναμένονται στο Πριγκιπάτο
Οι γνωρίζοντες εκ των έσω μιλούν ήδη για μια διοργάνωση άνευ προηγουμένου σε χλιδή και κομψότητα
Ως είθισται, Σαρλίν και Αλβέρτος θα διαθέσουν στον Τύπο το φωτογραφικό υλικό που εγκρίνουν κατόπιν εορτής
Ο ζωντανός θρύλος Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του μεγάλου γκαλά
Από την Τετάρτη οι μέρες και οι νύχτες του Μονακό θα μοιάζουν βγαλμένες από ταινία-υπερπαραγωγή

Τα κόκκινα χαλιά εντός του χώρου του event θα προσδίδουν το απαραίτητο «οσκαρικό» γκλάμουρ. Top models, σχεδιαστές μόδας και σταρ του Χόλιγουντ θα πάρουν θέση στα μπροστινά τραπέζια. Ανάμεσά τους ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο fashion designer Βαλεντίνο και, όπως φημολογείται, ο Ορλάντο Μπλουμ. Τιμώμενο πρόσωπο δίπλα στο πριγκιπικό ζεύγος, ο ζωντανός θρύλος του κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Στο πριγκιπικό κάλεσμα όπου θα παραβρίσκεται η παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ δεν θα έχουν πρόσβαση freelance φωτογράφοι. Ως είθισται, φωτογραφίες εγκεκριμένες από το Παλάτι θα δοθούν στον Τύπο εκ των υστέρων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει ρητή απαγόρευση για selfies και λήψη φωτογραφιών από κινητό, ακόμα και αν έρθει κανείς πρόσωπο με πρόσωπο με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Οι Έλληνες του Πριγκιπάτου

Το Μονακό είναι η καινούρια γη της επαγγελίας για την ελληνική επιχειρηματική αφρόκρεμα που μέχρι προσφάτως είχε σίγουρα γραφεία και στο Λονδίνο. Το φόβητρο του Brexit απομακρύνει όλο και περισσότερο τους επαγγελματίες διάφορων κλάδων από τη Γηραιά Αλβιόνα, που δείχνει πλέον το αφιλόξενο πρόσωπό της. Ετσι, το κοσμοπολίτικο Μονακό, όπου δραστηριοποιήθηκε και έζησε μέρος της ταραχώδους του ζωής και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, μετατρέπεται στο νέο hotspot των Ελλήνων businessmen.

Εννοείται ότι το ελληνικό στοιχείο θα είναι έντονο και κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας με το πριγκιπικό κάλεσμα, η Μαριάννα Γουλανδρή και η Εμιλυ Βαφειά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με ένα trunk show υπό τον τίτλο «Jewelry & Art», σε γνωστό membership club της πόλης. H Μαριάννα Γουλανδρή θα εκθέσει τη νέα της συλλογή κοσμημάτων, ενώ η αρχιτέκτονας και εικαστικός Εμιλυ Βαφειά θα συμμετέχει με τα εμπνευσμένα έργα της ιδανικά για τη διακόσμηση όχι μόνο σπιτιών αλλά και σκαφών. Το «παρών» στο πλευρό των συζύγων τους θα δώσουν φυσικά ο Φίλιππος Λαιμός και ο Χάρης Βαφειάς, όπως και η Χριστιάνα Βαρδινογιάννη με τον Γιώργο Γουλανδρή. Για Μονακό θα πετάξει επίσης η Νινέττα Βαφειά. Εκεί θα βρίσκονται και άτομα του στενού φιλικού κύκλου των δύο καλλιτέχνιδων, μεταξύ των οποίων η Λάουρα Μακροπούλου, η Ρόη Αποστολοπούλου και η Κλέλια Χατζηιωάννου. Μάλιστα, η Κλέλια και ο Στέλιος Χατζηιωάννου συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στην εκδήλωση καθώς μέρος των εσόδων προορίζεται για το Stelios Philanthropic Foundation.

Χάλα Χούρι
Γιάννης και Δήμητρα Κούστα
Μαριάννα Γουλανδρή
249096 Έμιλυ Βαφειά
226607 Υβόννη Μπόσνιακ, Αντώνης Ρέμος

Την Παρασκευή, το Μόντε Κάρλο θα αποκτήσει άρωμα Μυκόνου, αφού η ελληνική κοινότητα θα υποδεχτεί στο yacht club τον δημοφιλή Αντώνη Ρέμο και τους Gipsy Kings. Διοργάνωση και μενού θα φέρουν την υπογραφή του διάσημου «Nammos», με την πρόσκληση να αγγίζει τα 1.500 ευρώ. Φυσικά, καθώς στο πριγκιπάτο κάθε κοσμική εκδήλωση αποκτά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μεγάλο μέρος των εσόδων θα δοθεί στο ίδρυμα της Σαρλίν. Εκτός από τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του πριγκιπάτου, που αριθμεί γύρω στα 700 άτομα, τη συναυλία θα απολαύσουν και πολλοί από τους Ελληνες που θα βρίσκονται ούτως ή άλλως στο Μονακό εκείνες τις ημέρες.

Η guest list ήδη περιλαμβάνει τα ονόματα του Γιάννη και της Δήμητρας Κούστα, του ζεύγους Ροδόπουλου, της Ράνα Ζέιν, του Νίκου Χατζηιωάννου και της Ζωής Καρδασιλάρη, του Βασίλη και της Εμυς Κάτσιου, του Χρήστου Παπαζή και του Γιώργου Τσαγκαμίλη. Ο τελευταίος μάλιστα, που στο παρελθόν είχε συνδέσει το όνομά του με τον οίκο Artisti Italiani, δραστηριοποιείται πλέον στην περιοχή καθώς είναι ο ιδιοκτήτης ενός από τα πιο φημισμένα restaurant του Μόντε Κάρλο, του «Pacific».

Επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και οικία στο πριγκιπάτο διαθέτει και το ζεύγος Σοφίας Βαχάρη και Kώστα Τσουβελεκάκη οι οποίοι έχουν την boutique της Brooks Brothers στο yacht club. Μαζί τους θα βρίσκονται ακόμη πρίγκιπας Κάρολος των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών με τη σύζυγό του Καμίλα Κορτσιάνι, μέλη της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, τους οποίους θα φιλοξενήσει η Κλέλια Χατζηιωάννου. Ψυχή της βραδιάς θα είναι το δίχως άλλο ο Ζαννής Φραντζέσκος, καθώς η ιδέα για το συγκεκριμένο event ήταν δική του. Εξάλλου, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας μαζί με τη σύζυγό του Βερόνικα Πάστρα εδώ και περίπου έναν χρόνο ζουν μόνιμα στο πριγκιπάτο. Ο Αντώνης Ρέμος, από την πλευρά του, περιμένει να ανυπομονησία τη βραδιά στο Μονακό, η οποία θα σημάνει για εκείνον τη λήξη της θερινής σεζόν.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου