AROUND THE WEB

Πάει να κλέψει γιαγιά που κάνει ανάληψη από ΑΤΜ & εκείνη την αρπάζει από το μαλλί

πάει-να-κλέψει-γιαγιά-που-κάνει-ανάληψ-366974

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κυρίως των ηλικιωμένων είναι η πιθανότητα να προσπαθήσει κάποιος να τους κλέψει/ληστέψει την ώρα που βγαίνουν από μια τράπεζα ή κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ.

Η 81χρονη όμως Ντορίν Τζόουνς μάλλον δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Η γυναίκα βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο στο Μπλάκχιθ, των Δυτικών Μίντλαντς της Αγγλίας και μπροστά από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών της τράπεζας Lloyds έτοιμη να «σηκώσει» τη σύνταξή της.

Όπως εξήγησε η κα Τζόουνς, μια γυναίκα την προσέγγισε. Κρατούσε στα χέρια της ένα χαρτί, άρχισε να κάνει χειρονομίες και στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει έκανε μια απότομη κίνηση προς την κάρτα αναλήψεων της 81χρονης.

«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα: όχι, δεν θα πάρεις τα λεφτά μου, τα έχω δουλέψει» είπε η 81χρονη στην εκπομπή Crimewatch του BBC εξηγώντας πως τη στιγμή που την προσέγγισε η άγνωστη γυναίκα, εκείνη προσπαθούσε να «σηκώσει» την σύνταξή της.

Πρώτα, όπως λέει, έσφιξε δυνατά την κάρτα στο χέρι της και μετά άρπαξε την γυναίκα που, όπως λέει, ήθελε να την ληστέψει.

«Την έπιασα από τα μαλλιά και από το γιακά και άρχισε να ουρλιάζει αλλά εγώ είμαι αυτή που θα έπρεπε να ουρλιάζω και να κλαίω. Μόλις την άφησα έτρεξε μακριά και έστριψε στη γωνία» συνέχισε η 81χρονη.

Το όλο περιστατικό, όπως γράφει η Telegraph, καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας και όπως φαίνεται, η αφήγηση της 81χρονης επιβεβαιώνεται.

«Δεν το περίμενε. Περίμενε πως θα αντιμετώπιζε κάποιον πιο ευάλωτο» λέει η ηλικιωμένη και συμπληρώνει «Διάλεξε λάθος άνθρωπο όταν διάλεξε την Ντορίν».

Η 81χρονη, δις χήρα, ζει μόνης τα τελευταία 13 χρόνια και όσο και αν φαίνεται ατρόμητη, σοκαρίστηκε από από το όλο περιστατικό.

Μετά την περιπέτειά της το προσωπικό της τράπεζας κάλεσε το ΕΚΑΒ ενώ έκτοτε έχει υποστεί δύο καρδιακές προσβολές και είναι πεπεισμένη πως ήταν η απόπειρα της ληστείας που τις προκάλεσε.

Σημειώνεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Μαϊου αλλά η γυναίκα μίλησε αυτές τις μέρες στην εκπομπή ενώ η αστυνομία έδωσε το υλικό από την κάμερα παρακολούθησης στη δημοσιότητα ελπίζοντας πως κάποιος ίσως αναγνωρίσει τη γυναίκα και επικοινωνήσει παρέχοντας στοιχεία και βοηθώντας στην έρευνα.

Πηγή: The Telegraph, BBC,HuffPost Greece

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου