ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή η ηθοποιός Φελίσιτι Χόφμαν για το σκάνδαλο των πανεπιστημίων

στη-φυλακή-η-ηθοποιός-φελίσιτι-χόφμαν-375612

Ένοχη για την εμπλοκή της στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου των πανεπιστημίων στην Αμερική κρίθηκε η ηθοποιός Φελίσιτι Χόφμαν που έγινε διάσημη από τη συμμετοχή της στη σειρά Desperate Housewives.

Η Φελίσιτι Χόφμαν καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλάκιση και 30.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο για την προσπάθειά της να νοθεύσει τα αποτελέσματα ώστε να εισαχθεί η κόρη της στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, η ηθοποιός θα εκτίσει ποινή ενός έτους με αναστολή καθώς και 250 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Με δάκρυα στα μάτια η Φελίσιτι Χόφμαν ζήτησε συγγνώμη από τους άλλους φοιτητές, αλλά και την οικογένειά της. «Ζητώ συγγνώμη από τους φοιτητές, τους γονείς, τα πανεπιστήμια για τις πράξεις μου. Συγγνώμη και από τις κόρες και τον άνδρα μου. Του πρόδωσα όλους» είπε χαρακτηριστικά. Η Φελίσιστι Χάφμαν υποστήριξε πως η κόρη της Σοφία, που πέρασε με τον παράνομο τρόπο στο πανεπιστήμιο δεν γνώριζε τίποτε για την απάτη. «Φέρθηκα ηλίθια και έκανα λάθος. Ντρέπομαι για ότι έχω κάνει και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου».

Η αποκάλυψη του σκανδάλου με τους πλούσιους γονείς να χρηματίζουν προπονητές και υπεύθυνους κολλεγίων προκειμένου τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε αυτά ήρθε στη δημοσιότητα πριν τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι αρχές ξεσκέπασαν το δίκτυο που με υψηλές αμοιβές νόθευε αποτελέσματα εξετάσεων ή έδινε πλαστά δικαιολογητικά.

Υπολογίζεται πως 25 εκατ. δολάρια διακινήθηκαν από εύπορους γονείς προκειμένου να μπουν τα παιδιά τους από το «παράθυρο» σε φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Χάρβαρντ και το Γέηλ. Το βασικό πλάνο, ήθελε τους επίδοξους φοιτητές να παίρνουν αθλητική υποτροφία, καθώς δημιουργούνταν ένα εικονικό αθλητικό προφίλ που τους έδινε μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι βαθύπλουτοι γονείς πλήρωναν προκειμένου να αλλάξουν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων και τα παιδιά τους να μπορούν να γίνουν δεκτά σε περιζήτητα πανεπιστήμια.

Συνολικά, έχουν απαγγελθεί καταγγελίες σε 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η Φελίσιτι Χόφμαν, 56 ετών, και η Λόρι Λουλίν, 54 ετών, γνωστή από την οικογενειακή κωμωδία “Full House”.

Η Λουλίν και ο άντρας της κατηγορούνται πως κατέβαλαν μισό εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να δωροδοκήσουν όποιον χρειαζόταν ώστε να γίνει δεκτή η κόρη τους στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, η Χόφμαν φέρεται να κατέβαλε 15.000 δολάρια στον Γουίλιαμ Ρικ Σίνγκερ – τον άνδρα που φαίνεται να οργάνωσε όλη αυτή την απάτη – ώστε να διορθώσει τα αποτελέσματα της κόρης της, που έδωσε εξετάσεις το 2017.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου