Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε τουρκική σημαία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-12, 21:26:23
Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε τουρκική σημαία

Αναστάτωση προκλήθηκε, την περασμένη Κυριακή, στην κατεχόμενη Λύση μετά από επίσκεψη Ελληνοκυπρίων με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το offsite.com.cy, ένας 16χρονος μπήκε σε δημοτικό σχολείο χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα, κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση» και αναφέρει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «ανέλαβε γρήγορα δράση και ενημέρωσε την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς».

Πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις από τους γνωστούς Γκρίζους Λύκους, οι οποίοι φέρονται να προειδοποίησαν την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για «μέτρα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα έγιναν μόλις 100 μέτρα από το Ναό της Παναγίας της Λύσης, όπου εκεί βρίσκεται το δημοτικό σχολείο. 

Σε ανύποπτη στιγμή ο 16χρονος διέφυγε της προσοχής των υπολοίπων 2.000 Λυσιωτών που έδιναν το παρών τους στον εκκλησιασμό και κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο, όπου εκεί προχώρησε σε υποστολή της τουρκικής σημαίας. 

Το περιστατικό έγινε προϊόν εκμετάλλευσης και από τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ. Ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ και Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Ερσίν Τατάρ έχει ήδη ανακοινώσει ότι την ερχόμενη Δευτέρα και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα κατεχόμενα θα μεταβεί στο σχολείο, συνοδευόμενος από τον «υπουργό Παιδείας» και θα παρευρεθεί σε τελετή έπαρσης της τουρκικής σημαίας.

[ethnos.gr]

Σχόλια
FIGHT FIRE WITH FIRE
BRAVO to the 16year old. If there were more like him Greece will be a lot better of.
Thomas Portaritis - 2019-09-12 23:42:10
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=