ΔΙΕΘΝΗ

«Φουντώνει» η κουβέντα για οικονομική κρίση στη Γερμανία

φουντώνει-η-κουβέντα-για-οικονομικ-380715

Η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική κρίση διοχετεύοντας «πολλά, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ» στην οικονομία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς. Μια συζήτηση που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να “φουντώνει” εντείνοντας τις ανησυχίες για την “ατμομηχανή” της Ευρώπης.

Μιλώντας σε βουλευτές κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, την Bundestag, ο Σολτς δήλωσε ότι το Βερολίνο έχει θέσει τα θεμέλια με τον σταθερό δημοσιονομικό σχεδιασμό του και την πολιτική του για τη μη ανάληψη νέου χρέους προκειμένου να πετύχει περισσότερα εάν ξεσπάσει μια κρίση.

«Διότι τότε θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως τη μεγαλύτερη οικονομία στο μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν θα είμαστε ουσιαστικά σε θέση να αντιμετωπίσουμε μια αρνητική οικονομική τάση», δήλωσε ο Σολτς.

«Άρα, κατά την άποψή μου, με τα ισχυρά χρηματοοικονομικά θεμέλια που έχουμε σήμερα, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κρίση με πολλά, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ εάν πράγματι ξεσπάσει μία στη Γερμανία και την Ευρώπη», δήλωσε ο Σολτς.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου