ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ερευνα για διανυκτερεύσεις σε θέρετρα του προέδρου

ηπα-ερευνα-για-διανυκτερεύσεις-σε-θέρ-381149

Παγκόσμια έρευνα για την επιλογή διανυκτερεύσεων πληρωμάτων ύστερα από πολύωρες πτήσεις διέταξε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, μετά τις αποκαλύψεις ότι πληρώματα έμειναν στο θέρετρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη Σκωτία, ενώ ανεφοδιάζονταν με καύσιμα σε κοντινό μικρό αεροδρόμιο. Το πλήρωμα του αεροσκάφους C-17 πέρασε τη νύχτα στο σκωτσέζικο θέρετρο Τέρνμπερι, ιδιοκτησίας Τραμπ.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο επικεφαλής του «γραφείου κίνησης» της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αντιστράτηγος Τζον Τόμας, είπε: «Τα πληρώματά μας ακολουθούν πιστά τους κανόνες που διέπουν τις διανυκτερεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα ηθικής τάξης». Τον περασμένο Μάρτιο, το επταμελές πλήρωμα μεταγωγικού αεροσκάφους C-17 διανυκτέρευσε στο θέρετρο του Τραμπ στη Σκωτία, ενώ ένα μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε ότι το φαγητό και τα ποτά ξεπερνούσαν σε κόστος τον μισθό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τη χρήση ξενοδοχείων και θερέτρων του από κυβερνητικές υπηρεσίες έναντι αδράς αμοιβής.

Ο Τραμπ εξέφρασε, μάλιστα, την πρόθεση να προσκαλέσει του χρόνου τους ηγέτες των κρατών του G7 στο θέρετρο Ντόραλ της Φλόριντα, ιδιοκτησίας του ιδίου.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου