ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας βρίσκει ένα κορδόνι στον τοίχο, όταν το τραβάει κάνει μια ανακάλυψη

άνδρας-βρίσκει-ένα-κορδόνι-στον-τοίχο-383210

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με μυστικά, κρυφά (οικογενειακά) υπάρχοντα που είχαν ταφεί ή παρέμεινα κρυμμένα κατά τη διάρκεια πολέμων. Πολλά από αυτά τα υπάρχοντα δεν βρέθηκαν επειδή οι άνθρωποι δεν επέστρεφαν ποτέ στο σπίτι, πήραν το μυστικό μαζί τους στον τάφο τους. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις! Όπως η ιστορία του Rudi Schlattner. Επέστρεψε στο σπίτι των γονέων του χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να αναζητήσει την οικογενειακή περιουσία που κάποτε ο πατέρας του έκρυψε λίγο πριν αναγκαστούν να εκκενώσουν τη χώρα.

Ο πατέρας του (που είχε πεθάνει) του είχε διδάξει έναν ειδικό τρόπο να βρίσκει κρυμμένα αντικείμενα. Επτά δεκαετίες από τότε που τους είδε για τελευταία φορά, ήταν δύσκολο να εντοπιστεί πού ήταν κρυμμένα. Ο πατέρας του του είπε να ψάξει για ένα κομμάτι κορδόνι. Μόλις βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι, έψαχνε για το μικρό κορδόνι που κρεμόταν σε ένα από τα ξύλινα πλαίσια. Μετά από μια μακρά αναζήτηση είδε το κορδόνι και το τράβηξε, δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη τότε!

Αφού τραβήχτηκε το σχοινί, ξετυλίχθηκε ένας αριθμός από ξύλινα πλαίσια. Στη συνέχεια, ένας μεγάλος, κρυμμένος χώρος έγινε ορατός, ο οποίος ήταν γεμάτος από παλιά αντικείμενα δεκαετιών. Αυτοί ήταν οι πολύτιμοι θησαυροί που είχε κρύψει ο πατέρας του Schlattner πριν να εκκενώσουν το σπίτι τους. Ο Schlattner έμεινε έκπληκτος που τα υπάρχοντα ήταν ακόμα εκεί, καθώς η στέγη του σπιτιού είχε υποστεί πολλές επισκευές κατά τη διάρκεια των ετών. Αλλά ο πατέρας του είχε συσκευάσει καλά τα αντικείμενα (συνολικά 70 κιβώτια). Ο Schlattner ήταν πολύ περίεργος για το τι υπήρχε μέσα στα κιβώτια και άρχισε να τα αποσυσκευάζει ένα προς ένα.

Ορισμένα πακέτα, τα οποία παρέμειναν ανέγγιχτα για 70 χρόνια, ήταν τυλιγμένα σε καφέ χαρτί. Άλλα αντικείμενα βρίσκονταν σε κουτιά, όπως καπέλα, κρεμάστρες ρούχων, εφημερίδες, πίνακες ζωγραφικής ακόμη και σκι. Τα πακέτα περιείχαν επίσης ομπρέλες, στυλό, σχολικά θρανία, κλειστά πακέτα τσιγάρων, κονκάρδες, βιβλία, κάλτσες και σετ ραπτικής. Όλα τα είδη ήταν ακόμα σε άριστη κατάσταση. Όταν ο Schlattner άνοιξε το τελευταίο κιβώτιο συγκινήθηκε όταν είδε τι υπήρχε μέσα σε αυτό

Όταν άνοιξε το κουτί, για μια στιγμή έμεινε σιωπηλός. Το τελευταίο κουτί περιείχε όλα τα παιχνίδια που ο ίδιος έπαιζε μαζί με την αδελφή του. Όπως αυτοκίνητα, ξύλινα παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια και κούκλες. Δυστυχώς, όλα τα αντικείμενα πηγαίνουν σε ένα μουσείο στην τσεχική πόλη του Usti nad Labem. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος μπορεί να διατηρήσει νόμιμα όλες τις γερμανικές ιδιοκτησίες που αφέθηκαν πίσω στα χρόνια μετά τον πόλεμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου