ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του Ρώσου μεγιστάνα Σεργκέι Πετρόφ

διεθνές-ένταλμα-σύλληψης-του-ρώσου-με-384795

Τον περασμένο Ιούνιο η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Σεργκέι Πετρόφ, καθώς ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων Rolf, θεωρήθηκε ύποπτος για την μεταφορά χρηματικού ποσού 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (60,7 εκατομμυρίων δολαρίων) στους λογαριασμούς της κυπριακής εταιρείας Panabel Limited.

Σύμφωνα με την εκδοχή της Ανακριτικής Επιτροπής, για τον σκοπό αυτό είχε συνταχθεί εκ των προτέρων μια ψεύτικη συμφωνία βάση της οποίας η εταιρεία Rolf θα αποκτούσε από την κυπριακή εταιρεία μετοχές της Rolf estate, η αξία των οποίων υπερτιμολογήθηκε.

Σεργκέι Πετρόφ: «Είμαι Αυστριακός πολίτης…»

Τo δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ερήμην σε βάρος του Πετρόφ, ο οποίος αυτή την στιγμή διαμένει στην Αυστρία και είναι κάτοχος της αυστριακής υπηκοότητας.

Την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία προβλέπει την κράτηση του Πετρόφ για διάστημα δύο μηνών, ανακοίνωσε στην εφημερίδα Vedomosti o δικηγόρος του Αλεξάντρ Μακάροφ.

Ο Πετρόφ καταδικάστηκε ερήμην και η ποινή του θα προσμετρείται από την στιγμή της σύλληψής του ή της έκδοσής του στην Ρωσία.

Ο ίδιος ο Πετρόφ σε συνέντευξή του με αφορμή το διεθνές ένταλμα σύλληψης δήλωσε ότι «αυτό για μένα προσωπικά δεν σημαίνει τίποτα».

Στο ερώτημα τι πρόκειται να κάνει τώρα, ο Πετρόφ είπε: «Τίποτα δεν θα κάνω. Οι αρχές ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν ότι είναι ενεργές. Οι ίδιοι βλέπετε πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ρώσων φορολογουμένων. Γενικά είμαι πολίτης της Αυστρίας και οι Αυστριακοί δεν εκδίδουν τους πολίτες τους».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου