ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης πλοίων στη Μεσόγειο και δεν υποχωρήσαμε

ερντογάν-φτάσαμε-στο-σημείο-σύγκρουσ-398916

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες και τις εργασίες τους στην περιοχή. «Φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης των πλοίων και δεν υποχωρήσαμε στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πιθανότατα ο Ερντογάν να αναφερόταν σε περιστατικά έντασης που είχαν προκύψει μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου, όπως μεταδίδει ο Σκάι. Μάλιστα τότε ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και αναρωτήθηκε με ποιο δικαίωμα μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του στη Ριζούντα του Πόντου το Σάββατο, ο Ερντογάν είπε: «Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο όλοι αυτοί που τώρα μας εναντιώνονται θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας».

Επιτέθηκε μάλιστα στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα λέγοντας πως δεν στηρίζει τη χώρα και το έθνος του αλλά τους απέναντι. «Για άλλη μια φορά αποκάλυψαν τον χαρακτήρα τους στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Γνωρίζετε ότι και προηγουμένως, δήθεν για το κόστος των πλοίων μας και των δραστηριοτήτων μας, έφεραν το ίδιο θέμα στη Βουλή μιλώντας τη γλώσσα των Ελληνοκυπρίων. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα τους για να γίνουν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Ασφαλώς εμείς δεν δώσαμε σημασία», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου