Απίστευτη «καραμπόλα» σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο με σύγκρουση αεροσκαφών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-23, 10:07:18
Απίστευτη «καραμπόλα» σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο με σύγκρουση αεροσκαφών

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο γνωστό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με «μοιραίους» πρωταγωνιστές μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18 και ένα αεροσκάφος τύπου E-2D.

Μπορεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να θεωρείται ως το πιο ισχυρό στον κόσμο, έχοντας την δυνατότητα να επιχειρεί σε όλο τον κόσμο ανά πάσα στιγμή, ωστόσο δεν είναι άτρωτο σε ατυχήματα και απρόβλεπτα περιστατικά, όπως ακριβώς έγινε στο κατάστρωμα πτήσεων του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln.

Ειδικότερα, ένα αεροσκάφος τύπου E-2D χτύπησε πάνω σε δύο μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet και προκάλεσε ζημιές σε ακόμα άλλα δύο, κατά την διάρκεια προσγείωσης του στο αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη στις 9 Αυγούστου στην Αραβική Θάλασσα στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, όταν ένα αεροσκάφος προειδοποίησης έγκαιρης προειδοποίησης και επιτήρησης E-2D, γνωστό ως «Hawkeye», δεν προσγειώθηκε επιτυχώς στο κατάστρωμα πτήσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο αεροσκάφη τύπου F/A-18 Super Hornet, ενώ από τη σύγκρουση εκτοξεύτηκαν συντρίμμια που προκάλεσαν ζημιές σε άλλα δύο αεροσκάφη παρόμοιου τύπου, ενώ δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος του πληρώματος.

Ωστόσο, το Κέντρο Ασφαλείας Ναυτικού «χαρακτήρισε» το περιστατικό ως ατύχημα «Κατηγορίας Α», στην οποία εντάσσονται μόνο ατυχήματα που αφορούν θανάτους, ζημιές συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω ή ακόμα και πλήρης απώλεια αεροσκάφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη υπόκεινται σε συντήρηση.

Πηγή: UPI

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=