ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Θύματα κακοποίησης από παιδόφιλο χειρουργό εκατοντάδες παιδιά

γαλλία-θύματα-κακοποίησης-από-παιδόφ-401855

Η αστυνομία τον συνέλαβε όταν δύο κοριτσάκια είπαν στους γονείς τους πως τα βίασε. Το ημερολόγιό του αποκάλυψε πως τα κακοποιημένα παιδιά ήταν πολλά περισσότερα.

Υπόθεση παιδεραστίας με θύματα εκατοντάδες παιδιά αποκαλύφθηκε στη Γαλλία.

Δράστης ένας χειρουργός, ο 66χρονος σήμερα Ζοέλ λε Σκουαρνέκ, ο οποίος κατηγορείται πως κακοποίησε περισσότερα από 250 παιδιά, ηλικίας ακόμα και 4 χρόνων, πολλά από τα οποία βρίσκονταν υπό την επήρεια αναισθησίας.

Ο Σκουαρνέκ συνελήφθη το 2005 έχοντας στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Του επετράπη, ωστόσο, να συνεχίσει την εργασία του σε νοσοκομεία της δυτικής Γαλλίας.

Το 2017 όμως δύο κοριτσάκια, 4 και 6 χρόνων αποκάλυψαν στους γονείς τους πως τα βίασε και ως εκ τουτου συνελήφθη και ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του.

Την Πέμπτη αποκαλύφθηκε πως τα θύματα του γιατρού ήταν πολλά περισσότερα καθώς στο ημερολόγιο που κρατούσε περιέγραφε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τις αποτρόπαιες πράξεις του σε κάθε παιδί.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που τού αποδίδονται λέγοντας στις αρχές πως όσα περιγράφει στο ημερολόγιο ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας του. Ωστόσο παραδέχεται οτι ασέλγησε σε βάρος των δύο κοριτσιών κι οτι “επιτέθηκε σε μερικά παιδιά”.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά που αναφέρονται στο ημερολόγιο, πολλά από τα οποία δεν γνωρίζουν καν πως είχαν κακοποιηθεί από τον χειρουργό.

news247.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου