ΔΙΕΘΝΗ

Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες σε φωτιά στο Παρίσι

ενας-νεκρός-και-οκτώ-τραυματίες-σε-φωτ-402978

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύκτα σε κτίριο που βρίσκεται μέσα σε νοσοκομειακό συγκρότημα στα περίχωρα του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η πυρκαγιά στο συγκρότημα του νοσοκομείου Henri Mondor στο Κρετέιγ ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) και τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ δεν επηρέασε τη λειτουργία του νοσοκομείου. Τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά.

“Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο όπου διαμένει προσωπικό του νοσοκομείου Henri Mondor και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής”, δήλωσε ο Μαρτίν Χιρς επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων του Παρισιού.

“Με λύπη ανακοινώνουμε ότι υπάρχει ένας νεκρός”, πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δεκαώροφο κτίριο, που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα, στο οποίο διαμένουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αλλά απέχει αρκετά από αυτό. Φαίνεται ότι ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλους τους ορόφους μέσω του κλιμακοστασίου. Πυροσβέστης μιλώντας στο Parisien επεσήμανε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε “οικιακό ατύχημα”.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν περίπου 100 πυροσβέστες και τελικα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στη 01:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας).

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ οκτώ ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις πυροσβέστες. Περίπου 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την εισπνοή καπνών, ενώ 62 απομακρύνθηκαν από το κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου