ΔΙΕΘΝΗ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Γκραν Κανάρια: 8.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή

εκτός-ελέγχου-η-φωτιά-στα-γκραν-κανάρι-405761

Περίπου 8.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή καθώς πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί Γκραν Κανάρια των ισπανικών Καναρίων νήσων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η πυρκαγιά στα Γκραν Κανάρια, η οποία ξέσπασε το Σάββατο κοντά στην πόλη Τεχέδα, προχωρεί σε πολλά μέτωπα, ενισχυόμενη από έναν συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, ισχυρών ανέμων και χαμηλής υγρασίας.

Η φωτιά καίει κεντρικό τμήμα του νησιού

Μέχρι στιγμής, η φωτιά πλήττει το ορεινό κεντρικό τμήμα του νησιού μάλλον, παρά τις παραλιακές περιοχές της που είναι γεμάτες τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες. «Η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου», δήλωσε στο Ρόιτερ εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. «Είναι μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά».

Μάχη με τις φλόγες

Δεκαέξι αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και περισσότεροι από 700 πυροσβέστες δίνουν αυτή τη στιγμή μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, φλόγες της οποίας φθάνουν σε ύψος 50 μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν απανθρακωθεί περισσότερα από 34.000 στρέμματα και η φωτιά κινείται απειλητικά προς το βορειοδυτικό φυσικό πάρκο Ταμαντάμπα, όπου βρίσκονται μερικά από τα παλαιότερα πευκοδάση του νησιού.

Περίπου 400 πυροσβέστες περάσαν τη νύχτα δίνοντας μάχη κατά της φωτιάς και προσπαθώντας να την περιορίσουν, καθώς κινείται προς κατοικημένες περιοχές.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που η Τεχέδα εκκενώνεται εξαιτίας πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου