ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός με φωτογραφία που ανέβασε γάλλος πολιτικός στο twitter

χαμός-με-φωτογραφία-που-ανέβασε-γάλλο-406353

Μια αρκετά… περίεργη υπόθεση φαίνεται πως απασχολεί την γαλλική πολιτική σκηνή τελευταίως, καθώς, όπως αναφέρει ο Guardian, γάλλος πολιτικός κατηγορείται ότι άλλαξε τη γωνία μιας φωτογραφίας που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα για να κάνει την ανάβαση του σε μια παγωμένη πλαγιά στις Άλπεις να φαίνεται πιο επικίνδυνη.

Ο Éric Woerth, κεντροδεξιός βουλευτής, επέμεινε πάντως ότι η εικόνα που ανέβασε στο twitter με τον ίδιο να ανεβαίνει την κορυφή Aiguille d’Argentiere ήταν αυθεντική ενώ είπε ότι έμεινε έκπληκτος όταν έγινε αντικείμενο χλεύης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ένας χρήστης του twitter, για παράδειγμα, ανακάλυψε δύο άτομα στο βάθος της φωτογραφίας που φαινόταν να περπατούν όρθια σε γωνία 90 μοιρών από το χιονισμένο βουνό. Ενώ άλλοι ανέφεραν ότι το φερμουάρ στο μπουφάν του Woeth είναι σε εξαιρετικά περίεργη γωνία εάν όντως ισχύει ότι ανεβαίνει την κορυφή.

Ο οδηγός βουνών Jean-Franck Charlet επέμεινε ότι η φωτογραφία είναι γνήσια. “Εγώ είμαι ο οδηγός που συνόδευσε τον Eric Woerth”, έγραψε στο Twitter. “Αυτή η φωτογραφία είναι 100% πραγματική, ακόμα κι αν η κλίση στις 45 μοίρες φαίνεται λίγο πιο απότομη από ό,τι στην πραγματικότητα. Αυτή η κλίση δεν είναι απλή … αυτή είναι η περιοχή πολυάριθμων ατυχημάτων στο παρελθόν” ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο Woerth είναι “ένας εξαιρετικός αλπινιστής”, ο οποίος έχει κάνει πολλές μεγάλες αναβάσεις.

“Είμαι έκπληκτος που μια απλή φωτογραφία έχει προκαλέσει τόσα πολλά ειρωνικά σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου και τους ορειβάτες, σχόλια που έχουν γίνει ευρέως γνωστά από τα μεγάλα εθνικά ΜΜΕ μας … που απλά το πήραν αψήφιστα και χωρίς κανένα επαγγελματισμό και δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με το άτομο ο οποίος πήρε τη φωτογραφία”, δήλωσε ο Charlet.

Εικόνα

Guardian

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου