ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Eξι αστυνομικοί τραυματίες από πυρά ενόπλου στη Φιλαδέλφεια

ηπα-eξι-αστυνομικοί-τραυματίες-από-πυρ-409573

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, Πολιτεία Πενσιλβάνια, από τις σφαίρες ενόπλου που παρέμενε επί ώρες οχυρωμένος σε σπίτι.

Ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο αστυνομικούς που κράταγε ομήρους ο ένοπλος, ο οποίος συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Έρικ Γκριπ, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του ενόπλου. Πάντως, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Ρος, «ευτυχώς» δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός από αυτούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κρίση άρχισε όταν άνδρες της πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης που σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα και ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Οι διαπραγματευτές δοκίμασαν κάθε τρόπο επικοινωνίας με τον ένοπλο — καλούσαν το τηλέφωνό του, χρησιμοποιούσαν τηλεβόα, ενέπλεξαν ένα συγγενικό του πρόσωπο — στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να παραδοθεί, σύμφωνα με τον Ρος.

Η αστυνομία είχε δώσει εντολή στους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και της πόλης να αποφεύγουν την περιοχή. Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το περιπολικό με το οποίο έσπευδαν στο σημείο ενεπλάκη σε τροχαίο.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο δράστης μετέδιδε απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, ήταν εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθούσε την κατάσταση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου. «Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτό τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου