ΔΙΕΘΝΗ

9 γυναίκες κατηγορούν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση

9-γυναίκες-κατηγορούν-τον-πλάθιντο-ντο-410333

Ο ισπανός τενόρος φέρεται να έκανε ανήθικες σεξουαλικές προτάσεις στις συνεργάτιδές του υποσχόμενος υψηλότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε.

Οχτώ τραγουδίστριες και μια χορεύτρια καταγγέλλουν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της όπερας, για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο ρεπορτάζ του πρακτορείου αναφέρεται ότι ο ισπανός τενόρος έκανε ανήθικες σεξουαλικές προτάσεις στις συνεργάτιδές του υποσχόμενος υψηλότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε.

Το Associated Press επικοινώνησε με περισσότερους από τριάντα τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές που παραδέχθηκαν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες της «ανάρμοστης», όπως λένε, σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον 78χρονο θρύλο της όπερας.

Τα περιστατικά εκτείνονται σε τρεις δεκαετίες, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, κυρίως σε όπερες όπως του Λος Άντζελες ή της Ουάσινγκτον, όπου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής.

Επτά από τις εννέα καταγγέλλουσες είπαν στο πρακτορείο πως αισθάνονται ότι οι καριέρες τους παρουσίασαν «σημαντική πτώση από τη στιγμή που απέρριψαν τις προτάσεις του Ντομίνγκο», ενώ άλλες είπαν ότι οι ρόλοι που τους υποσχέθηκε δεν τους ήρθαν ποτέ.

Μια εξ αυτών, μιλώντας ανώνυμα, είπε πως το 1998 στο Λος Άντζελες κατάφερε με τα πολλά να την πάει στο διαμέρισμά του, όπου «άρχισε να την πιάνει παντού στο σώμα της και να της επιτίθεται σεξουαλικά».

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, αλλά δεν ήθελα να του πω «όχι», γιατί πως γίνεται να πεις κάτι τέτοιο στον Θεό τον ίδιο;», είπε η γυναίκα, καταλήγοντας πως μετά από καιρό επιτελούς σταμάτησε να την ενοχλεί, αλλά ουδέποτε την πήρε ξανά τηλέφωνο για να της προσφέρει κάποια δουλειά.

Μόνο μία από τις γυναίκες δέχθηκε να δοθεί το όνομά της στη δημοσιότητα: Η μέτζο σοπράνο Πατρίτσια Βουλφ, που είχε τραγουδήσει με τον Ντομίνγκο στην όπερα του Μότσαρτ «Μαγικός Αυλός» στην όπερα της Ουάσινγκτον το 1998.

Η Βουλφ υποστηρίζει πως επανειλημμένα ο Ντομίνγκο την ρωτούσε με νόημα «αν πρέπει να πάει σπίτι της απόψε», γεγονός που την έφερνε σε τόσο δύσκολη και άβολη θέση, ώστε κάποια στιγμή αναγκάστηκε να κρυφτεί μέσα στο καμαρίνι της, προκειμένου να τον αποφύγει.

Ο ίδιος ο τενόρος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «λανθασμένες». Η δική του εκδοχή είναι πως «όλες οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα ήταν 100% συναινετικές». «Είναι πάντως οδυνηρό να ακούω ότι ίσως και να έχω αναστατώσει κάποιους ανθρώπους ή να τους έχω κάνει να αισθανθούν άβολα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Protagon.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου