ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανακαλούνται 144.092 Audi για πρόβλημα στους πλευρικούς αερόσακους

ανακαλούνται-144-092-audi-για-πρόβλημα-στους-πλ-418853

To Volkswagen Group ανακαλεί 144.092 αυτοκίνητα Audi στις ΗΠΑ για να διορθώσει δυσλειτουργίες των αισθητήρων στους πλευρικούς αερόσακους.

Η ανάκληση, που ανακοινώθηκε στις 24 Ιουλίου, αφορά Audi S5 και Α5 παραγωγής 2018 και Audi A4 παραγωγής 2017 και 2018.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην οξείδωση του καλωδίου σύνδεσης του συστήματος ανίχνευσης επιβατών που μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του λογισμικού να ανιχνεύσει την ύπαρξη επιβατών αλλά και να απενεργοποιήσει και τον αερόσακο του συνοδηγού.

Σύμφωνα με αναφορά ιδιοκτήτη Audi A4, με έναν ενήλικα στο κάθισμα του συνοδηγού ένα προειδοποιητικό μήνυμα λέει ότι λόγω δυσλειτουργίας, οι αερόσακοι είναι απενεργοποιημένοι. Λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό ή δύο αργότερα ένα άλλο μήνυμα λέει ότι οι αερόσακοι είναι ενεργοποιημένοι. Αυτές οι ενδείξεις μπορεί να εμφανιστούν πολλές φορές μέσα σε μια ώρα οδήγησης ή να μην εμφανιστούν καθόλου για αρκετές ημέρες.

Η ουσία είναι πως όταν εμφανίζεται το μήνυμα ότι οι αερόσακοι είναι απενεργοποιημένοι, είναι όντως εκτός λειτουργίας, ενώ όταν εμφανίζεται το μήνυμα ότι είναι ενεργοί, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα λειτουργήσουν.

Εκπρόσωπος της Audi δήλωσε στην Automotive News πως για τον ίδιο λόγο θα ανακληθούν και 26.040 οχήματα.

[drive.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου