ΔΙΕΘΝΗ

«Μαφιόζικη» απόπειρα φόνου στη Λεμεσό

μαφιόζικη-απόπειρα-φόνου-στη-λεμεσ-420737

Άτομο που απασχόλησε στο παρελθόν την Κυπριακή Αστυνομία για τοποθέτηση βομβών, δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) στον δήμο Ύψωνα και πολιτικός υπάλληλος σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς είναι ο 48χρονος, που έγινε χθες βράδυ στόχος απόπειρας δολοφονίας έξω από σουβλατζίδικο, ιδιοκτησίας του, στη Λεμεσό.

Δράστες είναι δυο κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα και φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του.

Ένας εξ αυτών κατέβηκε από την μοτοσυκλέτα και άνοιξε πυρ εναντίον του 48χρονου, ενώ αυτός μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο έξω από το σουβλατζίδικο. Ακολούθως οι δυο άγνωστοί διέφυγαν στο σκοτάδι. Από τα πυρά των επίδοξων δολοφονών ο 48χρονος δέχθηκε μια σφαίρα στην πλάτη.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης επιχείρησε να πυροβολήσει ξανά το θύμα, ωστόσο το όπλο του έπαθε εμπλοκή και τότε εγκατέλειψε το εγχείρημα.

Σε δηλώσεις του ο ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, σημείωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ, προσθέτοντας ότι «έχουμε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, σκούρου χρώματος, η οποία δεν είχε πινακίδες».

Αρχικά το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της σφαίρας από την πλάτη του. Η κατάσταση της υγείας κρίνεται ως σοβαρή.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, η οποία διεξάγει από χθες βράδυ έρευνες για συλλογή τεκμηρίων και μαρτυριών με την ελπίδα να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών, ενώ αναμένεται να εξεταστούν τα βίντεο από κάμερες στην περιοχη. Η απόπειρα αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου