ΔΙΕΘΝΗ

Οι διακοπές των γερμανών πολιτικών: Ποιοι επιλέγουν Ελλάδα

οι-διακοπές-των-γερμανών-πολιτικών-πο-427026

H Άνγκελα Μέρκελ αρχίσε τις θερινές διακοπές της από το Φεστιβάλ Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Μπαϊρόιτ της Βαυαρίας και παραβρέθηκε σε μία πρωτοποριακή διασκευή της φημισμένης όπερας “Τάνχοϋζερ”. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η γερμανίδα καγκελάριος θα κάνει και φέτος- όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια- διακοπές στη βόρεια Ιταλία.

Την Κρήτη επιλέγει για το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών της η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φρανσίσκα Γκίφεϊ, αφού προηγουμένως κάνει τα πρώτα μπάνια στη Βαλτική Θάλασσα.

Ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μπερντ Ζίμπλερ λέει ότι “θα χαλαρώσει σε κάποιο νησί στη Μεσόγειο”, αλλά δεν αποκαλύπτει πού ακριβώς.

Μία μικρή Οδύσσεια εν μέσω διακοπών υπέμεινε η βουλευτής των Φιλελευθέρων ’Αγκνιες Μαρί Στρακ-Τσίμερμαν, που παραθερίζει στους Αρκούς, ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκαννήσων. Προκειμένου να παραστεί στην ορκομωσία της νέας υπουργού Άμυνας ’Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ στο γερμανικό Κοινοβούλιο, αναγκάστηκε να διακόψει τις …διακοπές της και να κάνει ταξίδι είκοσι ωρών για να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, διαρκείας ενενήντα λεπτών. Συγκεκριμένα, η κ.Στρακ-Τσίμερμαν πήρε το πλοίο της γραμμής για να φτάσει στην Κω μέσα σε τρισήμισυ ώρες, στη συνέχεια πέταξε για την Αθήνα όπου και διανυκτέρευσε, την επόμενη μέρα πήρε το αεροπλάνο για το Βερολίνο και συνέχισε με ταξί για το Κοινοβούλιο.

Πηγή: thetoc.gr, με πληροφορίες από DW

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου