ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία ετοιμάζει στρατιωτική αποστολή στην Αφρική

η-βρετανία-ετοιμάζει-στρατιωτική-απο-427083

Σε αναγνώριση της αυξανόμενης αστάθειας στην περιφέρεια του Σαχέλ, η Βρετανία ενέκρινε ευρεία βρετανική στρατιωτική ενίσχυση στο ανατολικό Μάλι, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

250 Βρετανοί στρατιώτες θα ενισχύσουν τις ευρωπαϊκές δυνάμεις στο Μάλι της Αφρικής έπειτα από απόφαση του ΟΗΕ.

Εκεί θα ενσωματωθούν με την ήδη υπάρχουσα διεθνή δύναμη, που απαριθμεί πάνω από 12.500 στρατιώτες. Η ​​συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα βοηθήσει την αποστολή του ΟΗΕ καθώς επιδιώκει να επιτύχει μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ειρήνη στο Μάλι.

Το προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου θα λειτουργεί παράλληλα με στρατεύματα από περισσότερες από 30 χώρες και θα παράσχει αναγνώριση και καταπολέμηση πιθανών απειλών, συμβάλλοντας στην προστασία των πολιτών.

Προσπαθώντας να σταθεροποιήσει τα ευάλωτα κράτη και να αντιμετωπίσει τα βασικά αίτια των συγκρούσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμποδίζει τη διένεξη συγκρούσεων με γειτονικά κράτη. Η επιχείρηση αυτή θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή, και θα μειώσει τις απειλές τόσο για την Αφρική όσο και για τη Δυτική Ευρώπη.

Η υπουργός Άμυνας Penny Mordaunt δήλωσε: «Σε μία από τις φτωχότερες και πιο εύθραυστες περιοχές του κόσμου είναι σωστό να υποστηρίξουμε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου και να δώσουμε προτεραιότητα στην ειρήνη και τον ανθρωπισμό. Το πολεμικό προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην περιοχή για να συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης καταπολεμώντας την απειλή του βίαιου εξτρεμισμού και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μάλι».

Πηγή: Bulgarian & International Military and Defence News, onalert.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου