ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Ελεύθεροι οι 5 από τους 12 κατηγορούμενους για τον βιασμό τουρίστριας

κύπρος-ελεύθεροι-οι-5-από-τους-12-κατηγορ-428201

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα παρουσιαστούν σήμερα Παρασκευή οι επτά από τους 12 νεαρούς από το Ισραήλ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και βιασμού εναντίον 19χρονης Βρετανίδας, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στην Αγία Νάπα. Οι 12 νεαροί ηλικίας από 15,5 μέχρι και 18 χρόνων, συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία της Βρετανίδας στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέντε από τους 12 νεαρούς αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους. Οι υπόλοιποι επτά θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive, η δικαστική διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ο 15χρονος Ισραηλινός δεν αφέθηκε ελεύθερος.

Η διαδικασία προσωποκράτησης του ανήλικου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα , διενεργήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και με τη σύμφωνο γνώμη των συνηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά την καταγγελία της 19χρονης και την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης, οι 12 νεαροί και η Βρετανίδα εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την Αστυνομία τα ευρήματα που εντοπίστηκαν δεν ήταν σημαντικά.

Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι δύο από τους υπόπτους παραδέχθηκαν προφορικά ότι ήρθαν σε συνουσία με την νεαρή, ενώ ορισμένοι από αυτούς βιντεογραφούσαν τη σκηνή και κάποιοι άλλοι δεν βρίσκονταν καν στο ίδιο δωμάτιο.

Οι νεαροί άνδρες ανακρίθηκαν επανειλημμένως από την Αστυνομία, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τους υπόπτους και την 19χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sigmalive, Ισραηλινός ιστότοπος δημοσίευσε βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι καταγράφηκε στο δωμάτιο του που έλαβε χώρα το συμβάν το οποίο όπως ισχυρίζεται ότι δεν ήταν βιασμός. Εντωμεταξύ, Ισραηλινά Μέσα δημοσίευαν τις προηγούμενες μέρες ότι οι ανακριτές ενδεχομένως να προσθέσουν στο κατηγορητήριο την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Πηγή: zougla.gr, με πληροφορίες από Sigmalive

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου