ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Τα κίνητρα και η ταυτότητα του εμπρηστή που σκότωσε 33 ανθρώπους

ιαπωνία-τα-κίνητρα-και-η-ταυτότητα-του-435321

Ο άνδρας που κρατείται ως ύποπτος για τον πολύνεκρο εμπρησμό σε μεγάλο στούντιο animation στην Ιαπωνία έδρασε διότι πίστευε ότι η εταιρεία έκλεψε την ιδέα του για ένα βιβλίο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς στο Κιότο. Πρόκειται για την χειρότερη μαζική δολοφονία στην ασιατική χώρα από το 2001. Περισσότεροι από 30 είναι οι νοσηλευόμενοι εγκαυματίες, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ύποπτος φώναξε «εγώ το έκανα» όταν τέθηκε υπό κράτηση από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Φέρεται να υπέστη σοβαρά εγκαύματα και συνεπώς οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να τον ανακρίνουν.

Οι Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για τον δράστη, όμως η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK μεταδίδει πως πρόκειται για τον 41χρονο Σίντζι Αόμπα, που έχει ποινικό μητρώο και έχει νοσηλευτεί για ψυχολογικά προβλήματα.

Φέρεται να καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση για ληστεία σε παντοπωλείο το 2012 και αφότου αποφυλακίστηκε έζησε για ένα διάστημα σε καταφύγιο για πρώην ποινικούς.

Κατά τις ίδιες πηγές ο ύποπτος ζει χάρη σε κρατικά επιδόματα.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου