ΔΙΕΘΝΗ

Τους έκαψε σαν τα ποντίκια: 24 νεκροί από τη φωτιά στα στούντιο στην Ιαπωνία

τους-έκαψε-σαν-τα-ποντίκια-24-νεκροί-από-436991

Στο πένθος έχει βυθίσει την Ιαπωνία η μεγάλη φωτιά στα στούντιο της γνωστής εταιρίας animation, της Kyoto Animation, που έχει δημιουργήσει πολλές γνωστές σειρές στη χώρα.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 24 νεκρούς και 35 τραυματίες. Οι αρχές, όμως, εκφράζουν φόβους πως τα θύματα θα είναι περισσότερα, αφού ακόμη, ώρες μετά τη φωτιά, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο της Kyoto Animation. 35 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και 10 απ’ αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι 24 νεκροί βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ισόγειο, στους δύο επάνω ορόφους ή στις σκάλες που οδηγούσαν στην ταράτσα του κτιρίου της εταιρείας Kyoto Animation, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία αλλά και ποια ήταν τα κίνητρα που τον ώθησαν να βάλει φωτιά σε ένα κτίριο γεμάτο κόσμο, οδηγώντας δεκάδες στο θάνατο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου