ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν θα σωπάσουμε»: Οι βουλευτίνες των Δημοκρατικών απαντούν στον Τραμπ

δεν-θα-σωπάσουμε-οι-βουλευτίνες-των-439713

Τέσσερις αμερικανίδες Δημοκρατικές βουλευτίνες, οι οποίες ανήκουν σε εθνικές μειονότητες και το Σαββατοκύριακο δέχθηκαν σφοδρή επίθεση — χωρίς να κατονομαστούν — από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά ξενοφοβικών αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ανταπάντησαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Ουάσινγκτον.

«Δεν θα εξαναγκαστούμε να σωπάσουμε», τόνισε η μαύρη βουλεύτρια της Μασαχουσέτης Αϊάνα Πρέσλι, η οποία κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι δεν έχει τη «χάρη, την ενσυναίσθηση, την συμπόνια και την ακεραιότητα που προϋποθέτει» το αξίωμα.

«Ενθαρρύνω όμως τους Αμερικανούς (…) να μην τσιμπήσουν το δόλωμα», πρόσθεσε η ίδια, βλέποντας στις επιθέσεις του δισεκατομμυριούχου μια προσπάθεια «περισπασμού», να αποσπαστεί η προσοχή από «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί».

Επίσης στόχος των προεδρικών αναρτήσεων, η Ιλάν Ομάρ κατηγόρησε από την πλευρά της τον Τραμπ, δράστη κατ’ αυτήν μιας «ανοικτά ρατσιστικής επίθεσης εναντίον τεσσάρων εγχρώμων βουλευτριών», ότι προωθεί τις ιδέες των «λευκών εθνικιστών», της άκρας δεξιάς στις ΗΠΑ.

Η βενιαμίν του Κογκρέσου, η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, είπε πως δεν της προκάλεσε «έκπληξη» η «ρητορική» του προέδρου, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για ρατσισμό ήδη πολύ πριν γίνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Η μουσουλμάνα βουλευτής του Μίσιγκαν Ρασίντα Τλάιμπ από την πλευρά της απηύθυνε εκ νέου έκκληση να αρχίσει διαδικασία παύσης του προέδρου Τραμπ και παραπομπής του ενώπιον της δικαιοσύνης — πρόταση που διχάζει το Δημοκρατικό κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου