ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στην Καλιφόρνια: Υλικές ζημιές και τραυματισμοί

ισχυρός-σεισμός-στην-καλιφόρνια-υλικ-449878

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε τη νότια Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας), προκαλώντας κάποιες ζημιές σε κτίρια, πυρκαγιές και ορισμένους τραυματισμούς, με την ισχύ του να είναι 8 φορές μεγαλύτερη από τον προσεισμό που συντάραξε την ίδια περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η νεότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 8:20 μμ τοπική ώρα (06.20 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ στα όρια του Εθνικού Πάρκου Ντεθ Βάλεϊ, σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν δήλωσε τηλεφωνικά: «Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ Τζεντ Μακλάφλιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν αναφορές μόνο για ελαφρείς τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για σοβαρά τραυματίες. Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών και η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου