ΔΙΕΘΝΗ

O Ιταλός Σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Μαρία Σασόλι νέος πρόεδρος της ευρωβουλής

o-ιταλός-σοσιαλδημοκράτης-νταβίντ-μαρ-452895

Ο Ιταλός Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Νταβίντ-Μαρία Σασόλι είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την σημερινή ψηφοφορία στην ευρωβουλή.

Ο Σασόλι εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία, 345 υπέρ, νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαδέχεται τον επίσης Ιταλό Αντόνιο Ταγιάνι, η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος Ιουλίου. Ο Σασόλι στηρίχτηκε από την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών – καθώς και το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις πρώτες δηλώσεις του δήλωσε συγκινημένος που του δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπεί εφεξής τον θεσμό του ευρωκοινοβουλίου. Τόνισε ότι αρχίζει μια νομοθετική περίοδος που οι ευρωβουλευτές θα τεθούν ενώπιον μεγάλων ευθυνών. Η Ευρώπη, είπε, πρέπει να επιδείξει «μεγάλη σοφία σε συνδυασμό με μεγάλη τόλμη» για να αντιμετωπίσει φλέγοντα ζητήματα όπως η ανεργία των νέων, το προσφυγικό, η κλιματική αλλαγή και η ψηφιακή επανάσταση.

Ο Σασόλι, 63 ετών, είναι πρώην δημοσιογράφος που εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009 με το Δημοκρατικό Κόμμα. Από το 2014 ήταν αντιπρόεδρος του σώματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου