ΔΙΕΘΝΗ

Έψαχνε το βιολογικό της πατέρα & ανακάλυψε το μυστικό ενός γιατρού που σόκαρε τον Καναδά

έψαχνε-το-βιολογικό-της-πατέρα-ανακά-458901

Καναδός γιατρός, ο οποίος εξειδικευόταν στην εξωσωματική γονιμοποίηση διεγράφη χθες, Τρίτη, από τον ιατρικό σύλλογο, επειδή είχε χρησιμοποιήσει το δικό του σπέρμα ή το σπέρμα άλλων δωρητών κι όχι του συζύγου της γυναίκας ή του δότη που είχε επιλεγεί εκ των προτέρων στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις που έκανε επί δεκαετίες στην κλινική του στην Οτάβα.

Η συμπεριφορά του Μπέρναρντ Νόρμαν Μπάρουιν, ηλικίας σήμερα 80 ετών, κρίθηκε «αποτρόπαιη» και «κατακριτέα» από την πειθαρχική επιτροπή του ιατρικού συλλόγου του Οντάριο. Αυτός διεγράφη από τις τάξεις του και καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 10.000 δολαρίων Καναδά (περίπου 6.700 ευρώ).

«Προδώσατε την εμπιστοσύνη (των ασθενών σας) και με τις ενέργειές σας επηρεάσατε επώδυνα ανθρώπους και τις οικογένειές τους και προκαλέσατε ανεπανόρθωτη βλάβη που θα επηρεάσει αρκετές γενιές», υπογραμμίζει ο ιατρικός σύλλογος στην απόφασή του.

Ο γιατρός δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως, ωστόσο οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν θα προσφύγει κατά της ποινής.

Ο Μπάρουιν είχε ήδη σταματήσει να ασκεί την ιατρική από το 2014, έπειτα από μια πρώτη πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί. Τότε είχε κριθεί ένοχος για την υποβολή σε εξωσωματική γονιμοποίηση τριών γυναικών με το σπέρμα άλλου δότη κι όχι με αυτό του συζύγου/συντρόφου της γυναίκας ή αυτό του δότη που είχε επιλεγεί από πριν, επικαλούμενος εκείνη την εποχή εσφαλμένο χειρισμό.

Ωστόσο έκτοτε αποτελεί στόχο συλλογικής προσφυγής στη δικαιοσύνη για μια σειρά από γεννήσεις – από 50 ως 100 – μωρών, η σύλληψη των οποίων έγινε εξωσωματικά με τη χρήση του σπέρματος άλλου δότη από το σύζυγο/σύντροφο ή αυτόν που είχε προεπιλεγεί, όπως και με το δικό του σπέρμα σε 11 περιπτώσεις.

Οι πρακτικές αυτές του Νόρμαν Μπάρουιν ήρθαν στο φως όταν ένα από τα παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση αναζήτησε το βιολογικό του πατέρα μέσω τεστ DNA.

Η Ρεμπέκα Ντίξον εξήγησε στην πειθαρχική επιτροπή ότι πριν από τρία χρόνια έμαθε σε ηλικία 25 ετών ότι ο Μπάρουιν ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Η νεαρή γυναίκα είπε ότι αισθάνθηκε «αποστροφή» και ένοιωθε ότι ήταν «μολυσμένη».

«Εκείνη τη στιγμή η ζωή μου άλλαξε για πάντα», όπως άλλωστε και αυτή της οικογένειάς της, εξήγησε.

Ο πατέρας της, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, «αναγκάστηκε να μάθει να αποδέχεται ότι η κόρη που μεγάλωσε και αγαπούσε δεν ήταν βιολογικό του παιδί», συνέχισε.

Τώρα όσον αφορά στη μητέρα της, «αυτή έπρεπε να χωνέψει το γεγονός ότι κάτι έγινε στο σώμα της εν αγνοία της ή παρά τη θέλησή της», σημείωσε η Ρεμπέκα Ντίξον.

Τώρα «έχω καταλήξει να ψάχνω ανθρώπους που μου μοιάζουν και που μπορεί να είναι ετεροθαλείς αδελφοί ή αδελφές μου», πρόσθεσε, βεβαιώνοντας ότι έχει ήδη βρει 15 και ότι πιστεύει πως θα βρει κι άλλους.

CNN Greece

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου