ΔΙΕΘΝΗ

Η Εθνική Φρουρά καθαιρεί τον serial killer Νίκο Μεταξά

η-εθνική-φρουρά-καθαιρεί-τον-serial-killer-νίκο-με-460031

Μετά την καταδίκη του σε επτά φορές ισόβια κάθειρξη, ο «Ορέστης», ο κατά συρροήν δολοφόνος που έχει συγκλονίσει την Κύπρο τους τελευταίους μήνες με τα εγκλήματά του, θα χάσει την θέση του και στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου.

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου θα καθαιρέσει τον στρατιωτικό Νίκο Μεταξά ή «Ορέστης» όπως είναι επίσης γνωστός, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η έρευνα των τριών ποινικών ανακριτών για να διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτουν ευθύνες για αστυνομικούς που ερεύνησαν αρχικά τις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των επτά προσώπων.

Όπως δήλωσε χθες στον «Φιλελεύθερο» ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα με την τελεσιδικία και τις αποφάσεις του δικαστηρίου, θα προχωρήσουμε με καθαίρεση με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε περίπτωση όπου κάποιος στρατιωτικός καταδικαστεί σε φυλάκιση για περισσότερα από πέντε χρόνια, η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή και δεν χρειάζεται πειθαρχική διαδικασία με ακρόαση του επηρεαζόμενου και η ποινή είναι η καθαίρεση.

Υπενθυμίζεται πως ο «Ορέστης» σταμάτησε να λαμβάνει τον μισθό του από την Εθνική Φρουρά, μετά τη σύλληψή του ως υπόπτου για τις κατά συρροή δολοφονίες.

Στο μεταξύ, η έρευνα των τριών ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν για να εξετάσουν τυχόν παραλείψεις εκ μέρους μελών της Αστυνομίας κατά την εξέταση των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις γυναικών και παιδιών τους συνεχίζονται με τη λήψη καταθέσεων τόσο από αστυνομικούς όσο και από πολίτες.

Επίσης κατάθεση δίνουν και φιλικά πρόσωπα των θυμάτων του Μεταξά όσο και συγγενικά, ώστε να φανεί σε ποιες ενέργειες προέβηκαν όταν καταγγέλθηκαν οι εξαφανίσεις.

Από την έρευνα θα διαπιστωθεί αν έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε ή υπήρξαν λάθη και παραλείψεις με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί καμιά από τις εξαφανισθείσες έγκαιρα.

Πηγή: Philenews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου