ΔΙΕΘΝΗ

Απομάκρυνση 2.500 ανθρώπων λόγω βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

απομάκρυνση-2-500-ανθρώπων-λόγω-βόμβας-το-461404

Δυο βόμβες που χρονολογούνται από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκαν χθες Δευτέρα σε βιομηχανική ζώνη στην Γκίσεν (Έσση), η μία από τις οποίες χρειάστηκε να εξουδετερωθεί με τη χρήση δυναμίτιδας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που οδήγησε στην κατεπείγουσα προσωρινή απομάκρυνση 2.500 ανθρώπων από την περιοχή, ενημέρωσε η αστυνομία.

Επρόκειτο για δύο βόμβες, μία γερμανική 250 κιλών και μία αμερικανική 50 κιλών, που βρέθηκαν στο τέλος της χθεσινής ημέρας σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη.

Πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας των 250 κιλών, που ήταν πολύ παραμορφωμένη για να εξουδετερωθεί αλλιώς, εξήγησε η ίδια πηγή. Η μικρότερη επρόκειτο να εξουδετερωθεί.

Περίπου 2.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 800 πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής, απομακρύνθηκαν για κάποιες ώρες από τις εστίες τους το βράδυ, πριν από την έκρηξη.

Βόμβες του Β΄ ΠΠ εντοπίζονται συχνά στη Γερμανία, ειδικά στο Βερολίνο, όπου πρόσφατα βρέθηκε και καταστράφηκε αμερικανική βόμβα κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς.

Την Κυριακή, μια βόμβα που πιθανόν χρονολογείτο επίσης από τον Β΄ ΠΠ, εξερράγη σε ένα χωράφι στη δυτική Γερμανία, δημιουργώντας έναν τεράστιο κρατήρα αλλά χωρίς να προκαλέσει κανέναν τραυματισμό.

Κατά ειδικούς που είχε επικαλεστεί το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, υπολογίζεται ότι το 10% των εκατομμυρίων βομβών που ερρίφθησαν στη Γερμανία μέχρι το 1945 δεν έχουν εκραγεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου