ΔΙΕΘΝΗ

Έχασε την άδεια ιατρικής γιατί ανέβαζε «καυτές» φωτογραφίες στο instagram

έχασε-την-άδεια-ιατρικής-γιατί-ανέβαζ-465632

Να διαλέξει αν θα είναι γιατρός ή… Κιμ Καρντάσιαν έπρεπε η 29χρονη Nang Mwe San, η οποία έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος της ιατρικής, εξαιτίας των σέξι φωτογραφιών που ανέβαζε στα social media και ειδικότερα στο instagram.

Η πληθωρική γιατρός από τη Μιανμάρ φαίνεται πως δεν γνώριζε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να της αφαιρέσει την άδεια ιατρικής, μόνο και μόνο επειδή -τέλος πάντων- είχε μία ροπή να αναδεικνύει τις καμπύλες του κορμιού του στο διαδίκτυο, όπως συμβαίνει με εκατομμύρια άλλες κοπέλες στην ηλικία της.

Η 29χρονη, παρόλα αυτά, έλαβε προειδοποίηση από το ιατρικό συμβούλιο της Μιανμάρ, προκειμένου να διακόψει τη… δράση της στα social media, καθώς σκοπός ήταν να ρίχνει τον πυρετό και όχι να τον… ανεβάζει με τα καυτά μπικίνι που φωτογραφιζόταν. Όταν η προειδοποίηση δεν απέδωσε καρπούς, το Συμβούλιο αποφάσισε να τής αφαιρέσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς, όπως υποστήριξαν, οι εικόνες αυτές προσβάλουν τις παραδόσεις της χώρας.

Η νεαρή γιατρός αγνόησε τις εντολές του Συμβουλίου και στις 3 Ιουνίου έχασε την άδειά της. «Είναι εντελώς σεξιστικό όλο αυτό. Δεν θέλουν οι γυναίικες να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις. Και κρίνουν τις γυναίκες από αυτά που φοράνε. Ούτε καν μας θέλουν να φοράμε παντελόνια», δήλωσε η Nang Mwe San.

Σοκαρισμένη από την απόφαση, καθώς δούλεψε σκληρά για να γίνει γιατρός, η 29χρονη συνέχισε τις δηλώσεις της λέγοντας: «Ντύθηκα ποτέ σέξιν όταν επισκεπτόμουν τους ασθενείς; Ποτέ».

Σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε ότι «δικό μου το σώμα, δικό μου το δικαίωμα», ενώ ευχαρίστησε τους ακολούθους της που τη στηρίζουν.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου