ΔΙΕΘΝΗ

Βέμπερ: Δεν μπορεί να επιτρέπεται στην Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου

βέμπερ-δεν-μπορεί-να-επιτρέπεται-στην-469958

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, αναφορικά με τις γεωτρήσεις.

«Δεν μπορεί να επιτρέπεται στην Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία μιας χώρας μέλους της ΕΕ. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις όποιες παράνομες ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ», τόνισε ο Βέμπερ. «Ο λαός της Κύπρου μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός της ΕΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Ενωση θα απειλήσει την Αγκυρα με αντίποινα, σε περίπτωση που δεν κάνει πίσω.

Οταν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν «ανθέλληνα» τον Βέμπερ

Οι δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ έρχονται μετά τον ορυμαγδό επικρίσεων και κατηγοριών εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά από τον πρωθυπουργό. Ούτε λίγο ούτε πολύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου τον κατηγορούσαν τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν ως «ανθέλληνα». Και όπως φάνηκε και από την παρέμβασή του για τις προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Κύπρου, ο κ. Βέμπερ στηρίζει ανεπιφύλακτα και χωρίς αστερίσκους τα ελληνικά συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Απρίλιο έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την συνάντηση Βέμπερ-Μητσοτάκησ την Αθήνα με ένα απάνθισμα δηλώσεων του κ. Βέμπερ τον οποίο κατηγορούσε ότι «σε κάθε κρίσιμη στιγμή, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» και ότι είναι «ανθέλληνας».

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 8 Μαΐου στη Βουλή, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε: «Χθες, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Βέμπερ καταφέρθηκε εναντίον των θετικών μέτρων που ανακοινώσαμε. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει: Η ΝΔ ή θα καταψηφίσει τα μέτρα ή θα πρέπει να αποσύρει την στήριξή της στον ανθέλληνα κ. Βέμπερ. Δεν μπορεί να τα κάνει και τα δύο».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου