ΔΙΕΘΝΗ

Νέα απαγωγή δημοσιογράφου στο Μεξικό μπροστά στα μάτια της κόρης του

νέα-απαγωγή-δημοσιογράφου-στο-μεξικό-475367

Ενας ακόμη δημοσιογράφος στο Μεξικό, έπεσε θύμα απαγωγής και ως τώρα αγνοείται η τύχη του.

Ο Μάρκος Μιράντα, δημοσιογράφος και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Noticias a Tiempo, απήχθη από δύο οπλισμένους άνδρες ενώ πήγαινε τη 10χρονη κόρη του στο σχολείο της στην πόλη Μπόκα δελ Ρίο, γνωστοποίησαν η σύζυγός του, η Μαρία δελ Πιλάρ Γάσκα, και η Επιτροπή της Πολιτείας Βερακρούς για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Η απαγωγή του έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τη δολοφονία μιας άλλης ρεπόρτερ, με το Μεξικό να έχει μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Η σύζυγος του δημοσιογράφου, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο σύζυγός της δεχόταν απειλές από τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας, τον Έρικ Σισνέρος, λόγω των ρεπορτάζ του.

Αγνοείται η τύχη του δημοσιογράφου στο Μεξικό

«Ήθελε ο σύζυγός μου να γράφει θετικά πράγματα γι’ αυτόν, με αντάλλαγμα δωροδοκίες. Του είπε ότι εάν δεν το έκανε, ήξερε τι θα του συνέβαινε», κατήγγειλε. Η απαγωγή έγινε πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες αφότου η Νόρμα Σαράμπια δολοφονήθηκε στην Πολιτεία Ταμπάσκο, για να γίνει το έκτο θύμα φέτος από τον Τύπο. Δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο. Τον περασμένο Μάρτιο ένας ακόμη μάλιστα, δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του.

Καθώς πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν πέσει νεκροί από το 2000, κάτι που κάνει το Μεξικό ως την τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Για τον Μιράντα, η τύχη του αγνοείται. Σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν απαχθεί και δολοφονηθεί δεκάδες δημοσιογράφοι, με τα εγκλήματα να μένουν ατιμώρητα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου