ΔΙΕΘΝΗ

Το Βατικανό μηνύουν θύματα κακοποίησης

το-βατικανό-μηνύουν-θύματα-κακοποίησ-435439

Δεκάδες Βέλγοι που καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας ανακοινώνουν ότι στρέφονται δικαστικά κατά της Αγίας Έδρας και του ίδιου του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’. Η ομάδα των θυμάτων προσέφυγε σε βελγικό αστικό δικαστήριο, κατηγορώντας την Αγία Έδρα και τη Βελγική Εκκλησία ότι έκλεισαν τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα ιερέων.

Οι περίπου 80 ενάγοντες προσφεύγουν εναντίον του Βατικανού, «της κεντρικής διοίκησης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της ενσάρκωσης του παπισμού», όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ένας εκ των συνηγόρων τους, ο Βάλτερ βαν Στέενμπριγκε.

Ο ίδιος προσέθεσε πως «ο Πάπας είναι αυτός που διορίζει τους επισκόπους και έχει εξουσία πάνω τους, γεγονός που τον καθιστά υπεύθυνο για τα όποια λάθη τους».

Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει στο πρωτοδικείο της Γάνδης, το οποίο το Σεπτέμβριο θα συντάξει χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις, ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Στέενμπριγκε, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου