ΔΙΕΘΝΗ

Κεραυνός χτύπησε 23 ποδοσφαιριστές σε γήπεδο στη Γαλλία -Ενας 13χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς

κεραυνός-χτύπησε-23-ποδοσφαιριστές-σε-γ-483447

Κεραυνός χτύπησε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Γαλλία, τραυματίζοντας 23 ποδοσφαιριστές ομάδας νέων που προπονούνταν εκείνη την ώρα στο χορτάρι. Από αυτούς, ένας 13χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο στάδιο της πόλης Σαν Νικολά λεζ Αρά, στην περιοχή Πα-ντε-Καλαί στη βορειοδυτική Γαλλία το απόγευμα της Τρίτης. Ανδρες των πρώτων βοηθειών εκλήθησαν να βοηθήσουν μια ομάδα νέων ποδοσφαιριστών, 23 έφηβους μεταξύ 13 και 15 εων, που είχαν μόλις χτυπηθεί από κεραυνό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της γαλλικής πόλης ο ήχος από τον κεραυνό έμοιαζε με βολή κανονιού. Μάλιστα, μάρτυρες από το σημείο αναφέρουν πως ο καιρός δεν προμήνυε σε καμιά περίπτωση πως θα χτυπήσει κεραυνός και μάλιστα τέτοιας έντασης. Στα μέσα Απριλίου κεραυνός χτύπησε στην Ακρόπολη τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους.

Στην εντατική ένας 13χρονος μετά τον κεραυνό

Ο 13χρονος Ματέο ήταν ο νεαρός ποδοσφαιριστής που δέχτηκε το ισχυρότερο φορτίο της ηλεκτρικής εκκένωσης. «Ο κεραυνός διαπέρασε το σώμα του από τα νεύρα και τις φλέβες» σημειώνει το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με την ένταση να προκαλεί στον νεαρό που έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι, ανακοπή καρδιάς.

Η μητέρα συμπαίκτη του, νοσοκόμα στο επάγγελμα έσπευσε να προσφέρει στον 13χρονο τις πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου στην πόλη Λιλ. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, ενώ οι γιατροί τον έχουν θέσει σε τεχνητό κώμα προκειμένου να μειώσουν τις εγκεφαλικές του λειτουργίες.

Συνολικά 22 ακόμη παίκτες χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, με έναν εξ’ αυτόν να υφίσταται σοβαρά τραύματα και να μεταφέρεται επίσης στο νοσοκομείο της Λιλ. Ακόμη οκτώ παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο της πόλης Αρά καθώς έχουν υποστεί ελαφριά τραύματα ενώ ανέφεραν ρίγος και πονοκεφάλους μετά το χτύπημα του κεραυνού.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου