ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στην Αυστραλία

τρεις-έλληνες-δισεκατομμυριούχοι-στ-487533

Και άλλοι πέντε πολυεκατομμυριούχοι στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών

Οι πλούσιοι Έλληνες της Αυστραλίας γίνονται… πλουσιότεροι! Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών που δημοσίευσε το περιοδικό Australian Financial Review.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, στην πρώτη θέση με προσωπική περιουσία 15.57 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η οικογένεια του Anthony Pratt και στην 2η η Gina Rinehart με 13.81 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» στην πρώτη θέση των πλουσιοτέρων Ελλήνων της Αυστραλίας πέρασε και πάλι ο Κώστας Μακρής και η οικογένειά του (προέρχονται από την Αδελαΐδα, αλλά, ως έδρα αναφέρεται το Gold Coast) με $ 1.32 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Μακρής είναι 69ος στη γενική λίστα.

Ο Νίκος Πολίτης έπεσε στην 74η θέση. Πέρυσι ήταν στην 55η της γενικής κατάταξης με περιουσία $1.35 δισεκατομμυρίων, ενώ φέτος «περιορίστηκε» στα $ 1.23 δισεκατομμύρια. Ο Πολίτης, ο δεύτερος Έλληνας στη λίστα των δισεκατομμυριούχων της Αυστραλίας, έχει ως κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες την πώληση αυτοκινήτων και τα ακίνητα.

Στην 3η θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων είναι η οικογένεια του Νίκολα Πασπάλη από το Ντάργουϊν, που, εκτός των άλλων, ασχολείται και με την καλλιέργεια μαργαριταριών.

Εκτός δισεκατομμυριούχων αλλά με πολλά εκατομμύρια και στην 4η θέση των ομογενών Κροίσων βρίσκεται ο Μελβουρνιώτης Σπύρος Αλυσανδράτος, με 931 εκατομμύρια δολάρια. Γεννημένος στην Κεφαλονιά, ο Σπύρος Αλυσανδράτος έχει ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου σήμερα.

Στα ακίνητα έχει επενδύσει και ο Θίο Καρύδης (5ος) με προσωπική περιουσία 815 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην 6η θέση των πλουσιοτέρων Ελλήνων της Αυστραλίας βρίσκεται η οικογένεια του Χάρη Σταμούλη με 767 εκατομμύρια δολάρια. Και ο Χ. Σταμούλης (με έδρα τη Μελβούρνη) δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των ακινήτων. Η αξία του σπιτιού του στο Toorak λέγεται ότι αξίζει 70 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 7η θέση με 662 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνι με επενδύσεις σε ορυχεία.
Στην 8η θέση είναι η Kayla Itsines και ο Tobias Pearce με 486 εκατομμύρια δολάρια. Η Kayla Itsines είναι η μοναδική Ελληνίδα στη λίστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου