ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά η Λίβερπουλ

πρωταθλήτρια-ευρώπης-για-έκτη-φορά-η-λ-488064

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που έκλεισε τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Οι «ρεντς» του Γιούργκεν Κλοπ, που έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, επικράτησαν 2-0 της Τότεναμ στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία τους. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ ο Σαλάχ με πέναλτι, ενώ στο 87’ ο Οριγκί «κλείδωσε» το τρόπαιο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά μέχρι το τέλος οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με… γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό κέρδισε πέναλτι, το οποίο στο 2’ μετέτρεψε σε γκολ ο Μο Σαλάχ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε και η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν η… είσοδος στο γήπεδο της γυναίκας οπαδού με το μαγιό της!

Η Τότεναμ είχε κακή ανάπτυξη και δημιουργία, με τον Κέιν που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του να μην μπορεί να διακριθεί. Μόνη καλή στιγμή για τους «σπερς» ήταν το σουτ του Έρικσεν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Η Λίβερπουλ είχε να επιδείξει το σουτ του Ρόμπερτσον στο 38ο λεπτό, όταν ο Γιορίς απέκρουσε.

Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, ενώ γρήγορα οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές χωρίς να αλλάζει κάτι σπουδαίο στην οικονομία του αγώνα. Στο 69’ ο Μανέ άφησε για τον Μίλνερ, όμως το σουτ του Άγγλου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιορίς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Λονδρέζοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η κεφαλιά του Άλι στο 79’ πέρασε άουτ, ενώ τα σουτ των Σον και Μόουρα στο 80ο λεπτό σταμάτησαν πάνω στον Άλισον! Ο Βραζιλιάνος εξουδετέρωσε και το σουτ του Έρικσεν στο 85’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Οριγκί πήρε τη μπάλα σούταρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που χάρισε στη Λίβερπουλ το φετινό τρόπαιο του Champions League.

Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2 (ΕΡΤ Sports HD, COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 2’ πεν. Σαλάχ, 87’ Οριγκί

Κίτρινες κάρτες:

Κόκκινες κάρτες:

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74’ Ντάιερ), Γουίνκς (66’ Μόουρα), Άλι (82’ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον, Κέιν.

Στον πάγκο οι Γκαζανίγκα, Φορμ, Σάντσες, Φόιτ, Ντέιβις, Οριέ, Γουόκερ-Πίτερς, Γουανιάμα, Λαμέλα.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο (58’ Οριγκί), Μανέ (90’ Γκόμες).

Στον πάγκο οι Μινιολέ, Λόβρεν, Στάριτζ, Μορένο, Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν, Σακίρι, Μπρούστερ, Κέλεχερ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου