Ούτε Ιταλοί, ούτε Γάλλοι: Ο λαός της Ευρώπης που πίνει περισσότερο καφέ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-24, 21:07:08
Ούτε Ιταλοί, ούτε Γάλλοι: Ο λαός της Ευρώπης που πίνει περισσότερο καφέ

Αν μια χώρα στην Ευρώπη έχει συνδέσει το όνομά της με τον καφέ, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η Ιταλία. Σύμφωνα με νέα έρευνα ωστόσο, η γειτονική χώρα δεν κατέχει πλέον τα πρωτεία στην κατανάλωση καφέ.

Ερευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία NPD Group στην Ρωσία έδειξε ότι η κάθε τρίτη απόδειξη που κόβεται στα καταστήματα εστίασης αφορά τον καφέ. Μάλιστα πάνω από το 50% των αποδείξεων που αφορούν τον καφέ κόβονται στα ταχυφαγεία.

Αν μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια έπιναν τον καφέ τους κυρίως στα καφέ ή στα εστιατόρια, τον τελευταίο χρόνο, παίρνουν τον καφέ τους από τα ταχυφαγεία, επιλέγοντας περισσότερο τον καπουτσίνο και λάττε.

Οι Ρώσοι λοιπόν σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση σε κατανάλωση καφέ έξω, παρά στο σπίτι τους και έχουν ξεπεράσει μάλιστα του Γάλλους και τους Ιταλούς στον τομέα αυτό. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν οι Ρώσοι απολαμβάνουν τον καφέ τους με τυρί, όπου οι Σκανδιναβοί.

Ο καφές πιο προσιτός στον Ρώσο καταναλωτή

Οι ειδικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα αποδίδουν την αυξητική αυτή τάση των Ρώσων στο γεγονός ότι σήμερα ο καφές από τους επαγγελματίες του καφέ είναι πολύ προσιτός και μπορεί να τον πιει κανείς οπουδήποτε. Παράλληλα επισημαίνουν ότι ο καφές για πολλούς έχει γίνει κάτι σαν διάλειμμα, αφού τον πίνουν συχνά όταν πηγαίνουν να συναντήσουν κάποιον ή να χαλαρώσουν από την δουλειά τους .

Η τάση μάλιστα του καφέ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν παρατηρείται μόνο στην νεολαία, αλλά και σε κάθε ηλικίας άτομα.

Η έρευνα έδειξε ότι από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, το 52% των παραγγελιών καφέ έγινε στα ταχυφαγεία. Στην ανάλογη περίοδο του 2017-2018 το ποσοστό αυτό ήταν 48%.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=