ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα συνελήφθη… επειδή οδηγούσε

γυναίκα-συνελήφθη-επειδή-οδηγούσε-437987

Την κατηγορία της "υποκίνησης γυναικών" αντιμετωπίζει μία νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συνελήφθη επειδή παραβίασε το νόμο ο οποίος απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της.

Η Μάναλ αλ Σαρίφ, 32 ετών, σύμβουλος ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Χομπάρ αφού ανέβασε στον ιστότοπο YouTube ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να οδηγεί.

Αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα, όμως συνελήφθη ξανά από την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αντάν αλ Σάλεχ.

"Κατηγορείται ότι υποκίνησε μέσω του Διαδικτύου τις γυναίκες να οδηγήσουν", πρόσθεσε ο αλ Σάλεχ αφού συναντήθηκε με τη νεαρή γυναίκα στη φυλακή, ενώ επεσήμανε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για πέντε ημέρες για τις ανάγκες της έρευνας.

Εντωμεταξύ εκστρατεία έχουν ξεκινήσει νεαροί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τον βασιλιά Αμπντάλα να επέμβει υπέρ της αλ Σαρίφ, η οποία ανήκει σε μία ομάδα ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η ομάδα κάλεσε μέσω του Διαδικτύου τις γυναίκες να διαδηλώσουν με τα αυτοκίνητά τους στις 17 Ιουνίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου