ΔΙΕΘΝΗ

Φονική έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων

φονική-έκρηξη-σε-βυτιοφόρο-καυσίμων-438123

Τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε φορτηγό που μετέφερε καύσιμα για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και κατευθυνόταν προς το Αφγανιστάν.

Τα θύματα είναι νεαροί που έσπευσαν να μαζέψουν πετρέλαιο που έρεε από το βυτιοφόρο κοντά στην πόλη Λάντι Κοτάλ στην επαρχία των βορειοδυτικών συνόρων, εξήγησε ένας υπεύθυνος της τοπικής διοίκησης.

«Το βυτιοφόρο έπιασε φωτιά εξαιτίας μίας έκρηξης αργά το βράδυ. Υπήρξε άλλη μία έκρηξη νωρίς το πρωί στο ίδιο βυτιοφόρο και 16 άνθρωποι που έτρεξαν να μαζέψουν πετρέλαιο σκοτώθηκαν» δήλωσε υψηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Αστυνομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα.

Σύμφωνα με Πακιστανό αξιωματούχο, άλλα έντεκα φορτηγά και βυτιοφόρα του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κοντά στο Τορκχάμ. Τα οχήματα έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη σε ένα από αυτά, η οποία φαίνεται να προκλήθηκε από μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αμάξωμά του.

Μαχητές Ταλιμπάν που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πακιστανική κυβέρνηση διεκδικούν συχνά την ευθύνη τέτοιων επιθέσεων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου