ΔΙΕΘΝΗ

Βολές τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας για τους 9 Κούρδους

βολές-τουρκικού-υπεξ-κατά-ελλάδας-για-510110

Αιχμηρή ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την αθώωση των 9 Τούρκων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ (σ.σ. το κίνημα του Γκιουλέν).Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του προέδρου μας και τα οποία έχουμε ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στοιχεία τη τρομοκρατίας έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. Για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου