ΔΙΕΘΝΗ

Εξιχνιάστηκε η μυστηριώδης δολοφονία παραγωγού του Χόλιγουντ -Συνέλαβαν τον δολοφόνο 35 χρόνια μετά

εξιχνιάστηκε-η-μυστηριώδης-δολοφονί-514343

Λύθηκε το μυστήριο που κάλυπτε για 34 ολόκληρα χρόνια τη δολοφονία διάσημου τηλεοπτικού σκηνοθέτη και παραγωγού στο Χόλιγουντ.

Ο Μπάρι Κρέιν είχε βάλει την υπογραφή του σε μια σειρά από τεράστιες επιτυχίες στην αμερικανική τηλεόραση εκείνη την εποχή, όπως τα σίριαλ «Επικίνδυνες Αποστολές», «Ο Απίθανος Χαλκ», «Ντάλας» και άλλες. Η σορός του Κρέιν είχε βρεθεί από την αστυνομία του Λος Αντζελες τυλιγμένη σε σεντόνια στο γκαράζ του σπιτιού του, τον Ιούλιο του 1985. Παρά τις έρευνες των Αρχών εκείνη την περίοδο δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης. Μέχρι σήμερα…

Νέα στοιχεία οδήγησαν στον δράστη της δολοφονίας

Αστυνομικοί στην Αμερική βρήκαν νέα στοιχεία, έπειτα από εξέταση για τέταρτη φορά του αυτοκινήτου του θύματος, που τους οδήγησαν στα ίχνη ενός άνδρα που εργαζόταν στην πόλη Ράδερφορντ Κόλετζ. Ο Εντ Χάιατ ήταν μόλις 18 χρονών όταν, για άγνωστους ακόμη λόγους, ξυλοκόπησε και στραγγάλισε τον τηλεοπτικό παραγωγό.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον δράστη και περισυνέλεξαν τις γόπες από τα τα τσιγάρα που κάπνισε προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση DNA. Κάπως έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Χάιατ ήταν ο δράστης της δολοφονίας.

Δεν θυμάται τίποτα ο συλληφθείς για τη δολοφονία

Ο άνδρας οδηγήθηκε την Πέμπτη στη φυλακή. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την προσαγωγή, του δήλωσε πως δεν θυμάται να διέπραξε το έγκλημα. «Ολα είναι πιθανά (να έχουν γίνει) εκείνη την εποχή καθώς τότε έκανα εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών» δήλωσε στις κάμερες.

Ο ίδιος είπε πως δεν θυμήθηκε το θύμα του παρά μόνο όταν οι αστυνομικοί του ανέφεραν το όνομά του, ενώ πρόσθεσε πως η εικόνα που του έδειξαν κυριολεκτικά δεν του έλεγε απολύτως τίποτα.

Υπό αυτές τις συνθήκες παραμένει άγνωστος ο λόγος που ο 52χρονος προχώρησε στη δολοφονία του τηλεοπτικού παραγωγού το 1985.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου