ΔΙΕΘΝΗ

Διαπόμπευση καταγγέλλουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές

διαπόμπευση-καταγγέλλουν-οι-γάλλοι-σ-438984

Πέπλο μυστηρίου, αλλά και διαδικτυακή σπέκουλα, σκεπάζει την ταυτότητα της 32χρονης καμαριέρας, που κατήγγειλε τον Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού στο ξενοδοχείο Sofitel στο Μανχάταν, βάζοντας τη διεθνή οικονομία και την πολιτική ζωή της Γαλλίας σε περιδίνηση.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητα της καταγγέλλουσας, ωστόσο στην εποχή που οι πληροφορίες τρέχουν με ταχύτητα φωτός δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους στον κυβερνοχώρο φωτογραφίες και πληροφορίες για την 32χρονη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται επισήμως.

Στο Facebook,, έκαναν την εμφάνιση τους δύο σελίδες που φέρονται να ανήκουν στην Ophelia Famotidina, η οποία υποτίθεται ότι είναι η "πέτρα του σκανδάλου" στην υπόθεση του Στρος Καν.

 
Στη φυλακή
Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές της νήσου Ράικερς πέρασε ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε νέα δικάσιμος και θα αποφασιστεί το αν και πότε θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Ο Στρος Καν μεταφέρθηκε εκεί από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.4

Νωρίτερα, η δικαστής Μελίσα Τζάκσον είχε αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε και όρισε ως επόμενη ημέρα εμφάνισης του ενώπιον του δικαστηρίου, την Παρασκευή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Το κτηριακό συγκρότημα των φυλακών Ράικερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Το συγκρότημα, το οποίο είναι γνωστό και με το… όνομα «Ο Βράχος», άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

 

Ανάστατοι ο Σοσιαλιστές
Οι Γάλλοι σοσιαλιστές, η πολιτική οικογένεια του Ντομινίκ Στρος Καν, επικρίνουν έντονα το αμερικανικό δικαστικό σύστημα για την αντιμετώπιση του επικεφαλής του ΔΝΤ, μία ημέρα μετά την προφυλάκισή του και τη μετάδοση εικόνων που προκάλεσαν σοκ από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Τονίζουν ότι το αμερικανικό σύστημα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση εικόνων εξευτελιστικών, όπως εκείνη ενός Στρος Καν με χειροπέδες, εξαντλημένου και σιωπηλού απέναντι στον δικαστή του.

«Είμαι αναστατωμένη και θεωρώ ότι οι εικόνες αυτές προκαλούν αηδία» δήλωσε η Σοσιαλίστρια πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ελιζαμπέτ Γκιγκού στο ιδιωτικό ραδιόφωνο Europe 1.

Για τον Σοσιαλιστή πρώην υπουργό Πολιτισμού Τζακ Λανγκ «το αμερικανικό δικαστικό σύστημα είναι ένα απάνθρωπο σύστημα που τσακίζει αυτόν που πέφτει στα χέρια του».

«Θαυμάζω την αμερικανική δημοκρατία, αλλά γνωρίζω ότι η αμερικανική δικαστική μηχανή μπορεί να γίνει μια σατανική μηχανή. Όποια κι αν είναι η φύση των γεγονότων, τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μεταχείριση με τόση βία και τόση ταπείνωση ενός ανθρώπου» ανέφερε.

Ακόμη πιο επιφυλακτικός, ένας βουλευτής προσκείμενος στον Στρος Καν, ο Ζαν Ζακ Ιρβοάς τόνισε ότι «επί 48 ώρες ακούμε μόνο μια εκδοχή και ακόμη δεν άκουσα την αλήθεια του Ντομινίκ Στρος Καν».

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου