LIFE STYLE

Απολύθηκε παραγωγός του BBC που παρομοίασε το βασιλικό μωρό με «χιμπατζή»

απολύθηκε-παραγωγός-του-bbc-που-παρομοία-519270

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC, Ντάνι Μπέικερ, απολύθηκε, μετά από ένα πολύ απρεπές και με ρατσιστικά υπονοούμενα tweet στο λογαριασμό του, με αφορμή τη γέννηση του Άρτσι, του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Μπέικερ δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, στην οποία ένα ζευγάρι κρατά από το χέρι έναν χιμπατζή και έγραψε: «Το βασιλικό μωρό φεύγει από το νοσοκομείο». Οι αντιδράσεις στην ανάρτησή του για το μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ ήταν τέτοιες που πολύ γρήγορα κατέβασε την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη. «Ζητώ συγγνώμη αν η σατιρική φωτογραφία για το μικρό αναστάτωσε ορισμένους. Δεν το σκέφτηκα ποτέ (το ρατσιστικό περιεχόμενο), γιατί δεν έχω αρρωστημένο νου», έγραψε και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που μου επεσήμαναν τους πιθανούς συνειρμούς, κατέβηκε. Και αυτό ήταν. Τώρα κάντε μου υβριστικά οπαδικά tweets».

Ωστόσο, οι χρήστες του twitter δεν σταμάτησαν και πολλοί από αυτούς συνέχισαν να αναρτούν posts στα οποία επέκριναν το ραδιοφωνικό παραγωγό του BBC για το σχόλιό του αναφορικά με τον Άρτσι, το νεογέννητο γιο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι. «Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός. Το βασιλικό μωρό είναι μόλις δύο ημερών και ήδη τρολάρεται από τον Ντάνι Μπέικερ που το συνέκρινε με χιμπατζή… Και ύστερα ο Μπέικερ ισχυρίζεται πως δεν είναι ρατσιστής», σχολιάζει κάποιος.

«Με συγχωρείτε, αλλά ο Ντάνι Μπέικερ πρέπει να φύγει. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανοχή στον ρατσισμό, η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο να διολισθήσει σε μια σκοτεινή αδαή άβυσσο ξενοφοβίας, μη ανοχής στη διαφορετική φυλή και αναισθησίας», έγραψε κάποιος άλλος.

Απoλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες

Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε: «Ήταν ένα σοβαρό λάθος και αντίκειται στις αρχές μας. Ο Ντάνι είναι ένα λαμπρός ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά δεν θα παρουσιάζει στο εξής την εβδομαδιαία του εκπομπή μαζί μας». Ο παραγωγός αντέδρασε έντονα στην απόφαση του σταθμού σχολιάζοντας πως το BBC τον «πέταξε κυριολεκτικά σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι».

Νωρίτερα, ο Μπέικερ υποστήριξε πως επρόκειτο για αστείο για τη βασιλική οικογένεια που «ερμηνεύτηκε ως παραλληλισμός με τους πιθήκους και τη φυλή». Όπως είπε, ως εκ τούτου διέγραψε την ανάρτηση και συμπλήρωσε πως έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Ωστόσο, η συγγνώμη του δεν ήταν αρκετή, με το ραδιόφωνο να αποφασίζει την απομάκρυνσή του.

Το σχόλιο του ραδιοφωνικού παραγωγού για τον Άρτσι, το γιο της Μέγκαν Μαρκλ μοιάζει άκομψο σε κάθε περίπτωση. Εκείνο που προκάλεσε όμως την τόσο έντονη αντίδραση είναι οι συνειρμοί που δημιουργήθηκαν στους χρήστες από τη φωτογραφία σχετικά και με την αφροαμερικανική καταγωγή της μητέρας του.

Την καλύτερη απάντηση πάντως στα ρατσιστικά σχόλια, δίνει με μια εικόνα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ (δηλαδή ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ), στην τελευταία τους φωτογραφία στο Instagram. Σε αυτή, η βασίλισσα Ελισάβετ, δίπλα στη μητέρα της Μέγκαν Μάρκλ, Ντόρια, στέκουν πάνω από το νεογέννητο Αρτσι. Η βασίλισσα επισκέφτηκε επίσημα τον εγγονό της το απόγευμα της Τετάρτης.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου