ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ποδοσφαιριστής ήπιε κρύο νερό και πέθανε από ανακοπή

περού-ποδοσφαιριστής-ήπιε-κρύο-νερό-κ-520186

Ποια είναι η φυσική αντίδραση ενός αθλητή όταν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειες και κάνει καύσεις, αφυδατώνοντας τον οργανισμό του; Να πιει νερό. Αυτό ακριβώς έκανε ένας 27χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στο Περούκαι το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του!

Ο Ludwin Florez Nole, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα που συμμετείχε, πήγε στον πάγκο και πήρε ένα μπουκάλι κρύο νερό στα χέρια του. Ήπιε μερικές γουλιές και τότε αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως άρχισε να αισθάνεται άσχημα. Σαν να ήταν άρρωστος. Ζήτησε να αποχωρήσει και πήγε σπίτι του. Λίγη ώρα αργότερα είχε καταλήξει από ανακοπή!

Με δηλώσεις της στα περουβιανά Μέσα, η σύζυγος του 27χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, υποστήριξε ότι ο Lunwin ήπιε ένα ποτήρι κρύο νερό και άρχισε να αισθάνεται πόνους στο στήθος. «Τον πήγα στην κοντινότερη κλινική, αλλά πέθανε πριν προλάβω να φτάσω», δήλωσε η γυναίκα, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι πέθανε από ανακοπή στην καρδιά του, διότι ήπιε πολύ παγωμένο νερό, ενώ ακόμα το σώμα του ήταν ζεστό από τον αγώνα», πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η διαφορά στη θερμοκρασία προκάλεσε ένα σοκ στη λειτουργία της καρδιάς του αθλητή, με συνέπεια να διαφοροποιηθεί ο ρυθμός των χτύπων και να σταματήσει.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου