ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατέλειψε το Πακιστάν η χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

εγκατέλειψε-το-πακιστάν-η-χριστιανή-π-520700

Εγκατέλειψε το Πακιστάν η χριστιανή γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο και έμεινε επί οκτώ χρόνια κρατούμενη για βλασφημία σε βάρος του ισλάμ, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στην Άσια Μπίμπι ακυρώθηκε πέρυσι από το Ανώτατο Δικαστήριο, απόφαση που προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις από ακραίους ισλαμιστές και δίχασε την κοινωνία.

Τους τελευταίους μήνες η Μπίμπι ζούσε σε προστατευμένα καταφύγια, δεδομένου ότι φανατικά στοιχεία είχαν ζητήσει την θανάτωσή της. Δύο πολιτικοί που την είχαν υποστηρίξει δολοφονήθηκαν.

Ο δικηγόρος της δήλωσε στο CNN και στο Reuters πως η πελάτισσα του έχει μεταβεί στον Καναδά, όπου είχαν προηγουμένως μετεγκατασταθεί τα παιδιά της.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2009.

Η Μπίμπι μάζευε φρούτα στα χωράφια όταν μουσουλμάνες συνάδελφοί της την κατηγόρησαν ότι μόλυνε τον κουβά με νερό που είχαν για να ξεδιψούν επειδή η θρησκεία της την καθιστούσε ακάθαρτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μουσουλμάνων γυναικών, ακολούθησε λογομαχία κατά την οποία η Μπίμπι μίλησε μειωτικά και προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ και το ισλάμ.

Η Μπίμπι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου