ΔΙΕΘΝΗ

Ολα έγιναν με συναίνεση δηλώνει ο Στρος-Καν

ολα-έγιναν-με-συναίνεση-δηλώνει-ο-στρο-439238

Φαίνεται ότι τα αποτελέσματα του DNA έριξαν φως στην υπόθεση και οι δικηγόροι του κ. Στρος-Καν αποφάσισαν να αλλάξουν την υπερασπιστική του γραμμή. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο "Μr. ΔΝΤ" υποστηρίζει πως ότι έγινε έγινε την συναίνεση της καμαριέρας.

Την παράταση της προφυλάκισης του Ντομινίκ Στρος-Καν διέταξε δικαστήριο της Νέας Υόρκης το οποίο δεν έκανε δεκτή πρόταση των δικηγόρων του να αποφυλακιστεί με εγγύηση-μαμούθ ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο εισαγγελέας ζήτησε την κράτησή του λόγω της πιθανότητας διαφυγής στη Γαλλία, απελευθέρωση με εγγύηση είχε η ζητήσει η υπεράσπιση που επικαλούνταν άλλοθι.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) κλήθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, περιμένοντας τη σειρά του για ακρόαση από τη δικαστή Μελίσα Τζάκσον.

Πριν από την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ντομινίκ Στρος-Καν δέχτηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν έχει διπλωματική ασυλία απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις», διευκρίνισε.

Δικηγόροι του Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ’ ένα διάδρομο, την υποχρέωσε δια της βίας να μπει σ’ ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν εξετάζει κατά δήλωση του συνηγόρου της η 31χρονη Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει πως είχε δεχθεί επίθεση από τον σημερινό επικεφαλής του ΔΝΤ το 2002.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υποβάλουμε μήνυση. Δουλεύω μαζί της» δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορος της δημοσιογράφου, Νταβίντ Κουμπί.

Η Τριστάν Μπανόν, μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν.

Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε πάντως καλυφθεί με ένα «μπιπ» κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Την εποχή εκείνη η Τριστάν «είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση», όπως δήλωσε ο δικηγόρος της. Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου