ΔΙΕΘΝΗ

Στο Λονδίνο τα ταμεία στα σούπερ μάρκετ είναι πλέον παρελθόν

στο-λονδίνο-τα-ταμεία-στα-σούπερ-μάρκε-523622

Οι πελάτες θα πληρώνουν με το κινητό τους στο ράφι και απλά θα αποχωρούν

Το κατάστημα της Sainsburry’s στο Holborn Circus στο Λονδίνο, είναι από τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, όλοι αυτοί, συνωστίζονταν στα ταμεία του για να πληρώσουν το σάντουιτς ή τη σαλάτα που θα απολάμβαναν στο διάλειμμά τους από τη δουλειά.

Όχι όμως πλέον. Η εταιρία με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, εξόπλισε το συγκεκριμένο κατάστημα με ειδική τεχνολογία για κινητά και αφαίρεσε εξολοκλήρου τα ταμεία.

Εδώ και λίγες ημέρες, το κατάστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία SmartShop Scan Pay & Go, που ήδη υπάρχει σε άλλα σημεία πωλήσεως, αναβαθμίζοντάς την όμως, ώστε να μην υπάρχει καν ταμείο.

Ο πελάτης απλά διαλέγει το προϊόν, σκανάρει το barcode και η πληρωμή γίνεται αυτόματα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορεί να μην είναι τόσο προχωρημένη όσο αυτή της Amazon -όπου ο πελάτης διαλέγει ότι θέλει και απλά αποχωρεί από το κατάστημα με αισθητήρες να αναλαμβάνουν να καταγράψουν τι έχει στο καλάθι του και να τον χρεώσουν αυτόματα κατά την έξοδο- αλλά είναι μία σαφής κίνηση προς το μέλλον.

Την εποχή δηλαδή όπου τα ψώνια σε ένα φυσικό κατάστημα, θα θυμίζουν Online αγορές, χωρίς καμία αλληλεπίδραση πελάτη και υπαλλήλου.

του Χρήστου Δασκαλόπουλου
thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου