ΔΙΕΘΝΗ

Ταυτοποιήθηκε η δεύτερη σορός που βρέθηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού. Συνεχίζονται οι έρευνες

ταυτοποιήθηκε-η-δεύτερη-σορός-που-βρέ-527368

Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού, με τη μέθοδο του DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την 28χρονη Arian Palanas Lozano, από τις Φιλιππίνες.

Η 28χρονη Arian ήταν η δεύτερη σορός η οποία εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό, μετά την 38χρονη, Mary Rose.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου ο 35χρονος ίλαρχος, σκότωσε την Arian στο πατάρι του σπιτιού του.

Η Arian είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από την Αστυνομία στις 21/7/2018. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20/4/2019.

Τέλος ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

Τίτλοι τέλους για τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου υπό το βάρος των αντιδράσεων που έφερε η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου.

Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και το άδειασμα του στην Αστυνομία, στην οποία καταλόγισε τις ευθύνες ήταν μονόδρομος στον Αρχηγό της Δύναμης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς όμως να υποβάλλει την παραίτηση του.

H συνάντηση του Προέδρου με υπουργό και Αρχηγό είχε προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί, ωστόσο ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετέβη στο Προεδρικό νωρίτερα. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου αρκέστηκε να δηλώσει ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πορεία του ανακριτικού έργου, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν υπέβαλε την παραίτησή του, λέγοντας ότι «θα σας ενημερώσει ο Πρόεδρος για τις αποφάσεις του».

Θυμίζουμε ότι την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου μετά από τις αποκαλύψεις για τον serial killer «Ορέστη» -τον 35χρονο που ομολόγησε τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο δεν είχα καμία ενημέρωση από την αστυνομία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας. Πρόθεσή μου είναι να μιλήσω με την ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων για την αστυνομία για διερεύνηση του θέματος. Θεωρώ άδικη την επίρριψη ευθυνών και στον υπουργό γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Νικολάου.

«Ζήτησα ανεξάρτητη πλήρης διερεύνηση των ευθυνών που θα καταδείξουν τις ελλείψεις στη διαδικασία. Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στο αστυνομικό σώμα. Όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε βασανιστεί πολύ όχι για το αν θα υπέβαλα παραίτηση αλλά για τις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι η παραίτησή μου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι η παραίτησή μου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, με γραπτή του δήλωση, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφασή του να υποβάλει στον Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του. Ήταν εκείνος που ζήτησε να δει τον Κύπριο πρόεδρο και να του εξηγήσει, όπως ανέφερε στη δήλωσή του, τις αποφάσεις του και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές αν και «ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών».

Ο Ιωνάς Νικολάου μάλιστα άφησε και αιχμές για τη στάση της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για ελλιπείς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των γυναικών που σκότωσε ο «Ορέστης».

«(…) Παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανέμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό», ανέφερε στη δήλωσή ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, αντίθετα, δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην Κύπρο, πάντως, οδηγούν στο συμπέρασμα πως και ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα αναγκαστεί σε παραίτηση.

[eleftherostypos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου