ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικό θρίλερ σε Καράκας -Μαδρίτη: Στην ισπανική πρεσβεία ο Λεοπόλδο Λόπεζ

διπλωματικό-θρίλερ-σε-καράκας-μαδρίτ-529155

Διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται εν εξελίξει, στον απόηχο της πολιτικής αναταραχής και των βίαιων επεισοδίων στη Βενεζουέλα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπεζ, κατέφυγε στην ισπανική πρεσβεία του Καράκας μαζί με την οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε η Μαδρίτη.

Οι τρεις τους, ο Λόπεζ, η σύζυγός του και η κόρη τους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, διαμένουν στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη στη Βενεζουέλα, Χεσούς Σίλβα Φερνάντες. Ο Λεοπόλδο Λόπεζ το 2017 είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία της υποκίνησης βίας στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2014.

Την Τρίτη απελευθερώθηκε από μέλη του στρατού της Βενεζουέλας, τα οποία στηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό και εμφανίστηκε στο πλευρό του σε ένα βίντεο που καλούσε σε στρατιωτική εξέγερση.

Σε δύσκολη θέση η ισπανική πρεσβεία

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει εξαιτίας της παρουσίας του Λόπεζ η ισπανική πρεσβεία, η οποία παρά το γεγονός ότι ανήκει στις 50 χώρες που έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, δεν έχει διακόψει δεσμούς με το καθεστώς Μαδούρο.

Ο Λεοπόλδο Λόπεζ αφού πήγε πρώτα στην πρεσβεία της Χιλής στο Καράκας, ζήτησε από την ισπανική αντιπροσωπεία και από την κυβέρνηση Σάντσεθ την άδεια να μεταφερθεί στην ισπανική πρεσβεία, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Στους γονείς του Λόπεζ έχει χορηγηθεί υπηκοότητα από την Ισπανία. Μάλιστα, ο πατέρας του είναι υποψήφιος με το Λαϊκό Κόμμα στις ευρωεκλογές.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου